Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται και φέτος στην Αθήνα, για 4η συνεχόμενη χρονιά. Όπως και πέρυσι, θα φιλοξενηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου), υπόσχεται δε στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα 17 ντοκιμαντέρ, στα πλαίσια του οποίου ο Nick Cave θα «συγκατοικήσει» με DJs από το Ιράν και βιρτουόζοι τζαζίστες θα «συνυπάρξουν» με βετεράνους της punk σκηνής του Λονδίνου.

Εδώ και 15 χρόνια, από την πρώτη του διοργάνωση στη Βαρκελώνη (2003) μέχρι και σήμερα, το IN-EDIT έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη, παρουσιάζοντας τις πιο σπουδαίες ιστορίες από τα παρασκήνια της μουσικής βιομηχανίας. 

Στο πλαίσιο του φετινού IN-EDIT θα υπάρχει βέβαια και ζωντανή μουσική. Σε προηγούμενη είδησή μας, με το αναλυτικό πρόγραμμα για Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου (εδώ) διαβάσετε τι περιμένει το κοινό ως τότε, εκπλήξεις όμως προβλέπονται και για τις 2 επόμενες ημέρες του φεστιβάλ: τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Yallah! Underground, δύο από τους μουσικούς που παρουσιάζονται σε αυτό, οι Μaii & Zeid, στήνουν ένα live με ήχους από τον Λίβανο και την Αίγυπτο, στη μικρή σκηνή της Στέγης (ώρα έναρξης: 21.30). Τη δε Τρίτη 7 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του Punk:Attitude, ο Don Letts θα κουβεντιάσει με το κοινό και θα οδεύσει για το Κουκάκι, όπου θα παίξει ένα σπέσιαλ DJ set στο closing party του φετινού IN-EDIT (στο Μπελ Ρέυ, Φαλήρου 88, πολύ κοντά στο μετρό Συγγρού-Φιξ).

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα προβολών για Δευτέρα και Τρίτη

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου
Κεντρική Σκηνή
19:00 | One More Time with Feeling (112΄)
21:30 | Eagles of Death Metal: Nos Amis (84΄)

Μικρή Σκηνή
17:30 | Charles Bradley: Soul of America (75΄)
19:15 | B-Movie: Lust & Sound in West Berlin 1979-1989 (92΄) [ακολουθεί συζήτηση με τον Mark Reeder]
21:30 | Yallah! Undergound (85΄) [ακολουθεί live performance]

One more time with Feeling
(σκην.: Andrew Dominik, 112', 2016)
Ένα αριστούργημα μουσικής, εικόνων, και ακατέργαστων συναισθημάτων. Μία σπουδή στο ερμηνευτικό ταλέντο του Nick Cave, καταγράφει την περίοδο της δημιουργίας του Skeleton Tree, του δέκατου έκτου δίσκου των Nick Cave & the Bad Seeds, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε στο πλαίσιο μίας προσωπικής τραγωδίας.

Eagles of Death Metal: Nos Amis
(σκην.: Colin Hanks, 84’, 2017)
Η συναυλία των Eagles of Death Metal στις 13 Νοεμβρίου 2015, στο Bataclan, στο Παρίσι, διακόπηκε βίαια. Τα μέλη της μπάντας, θυμούνται τα τραγικά γεγονότα ενώ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Παρίσι για να ολοκληρώσουν τη συναυλία, τόσο για τους θαυμαστές τους όσο και για τους ίδιους.

Charles Bradley: Soul Of America
(σκην.: Poull Brien, 75’, 2012)
Με αφετηρία τα 62α γενέθλιά του, το συγκινητικό αυτό ντοκιμαντέρ, καταγράφει το σπουδαίο ταξίδι του τραγουδιστή Charles Bradley κατά τη διάρκεια των συναρπαστικών και καθοριστικών μηνών μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου «No Time for Dreaming». Μία συγκινητική ιστορία για έναν σπουδαίο ερμηνευτή, που περίμενε 48 ολόκληρα χρόνια για να δει τα όνειρά του να πραγματοποιούνται.

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989
(σκην:Jörg A. Hoppe/ Klaus Maeck/ Heiko Lange, 92’, 2015)
Μουσική, τέχνη και χάος στο δυτικό Βερολίνο της δεκαετίας του '80. Η περίκλειστη πόλη είναι ιδανικό έδαφος για την ανάδειξη μίας μοναδικής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποπ υπο-κουλτούρας. Ένα ιλιγγιώδες κολάζ με ανέκδοτο υλικό από μία ξέφρενα δημιουργική δεκαετία, που ξεκίνησε με πανκ και κατέληξε στο πρώτο Love Parade, μίας πόλης που οι μέρες είναι μικρές και οι νύχτες ατελείωτες.

Yallah! Underground
(σκην.: Farid Eslam, 85’, 2016)
Yallah! στα αραβικά σημαίνει Πάμε! και το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς και πρωτοπόρους αντιπροσώπους της εναλλακτικής αραβικής κουλτούρας από το 2009 μέχρι το 2013, καταγράφοντας τη δουλειά τους, τα όνειρά τους και τους φόβους τους, στις σύγχρονες αραβικές κοινωνίες. Σε ένα σημείο του κόσμου γεμάτο ένταση, οι νέοι καλλιτέχνες, προσπαθούν εδώ και χρόνια να εκφραστούν ελεύθερα και να προωθήσουν απελευθερωμένες αντιλήψεις για τις κοινωνίες στις οποίες ζουν.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου
Κεντρική Σκηνή
19:00 | Gimme Danger (108΄)
21:15 | The Rolling Stones Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America (105΄)

Μικρή Σκηνή
17:30 | The Public Image Is Rotten (103΄)
19:30 | Punk: Attitude (90΄) [ακολουθεί συζήτηση με τον Don Letts]
21:45 | The Man from Mo’ Wax (110΄)

Gimme Danger
(σκην.: Jim Jarmusch, 108', 2016)
Ο Τζιμ Τζάρμους συναντά τους Στουτζες σε ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει με επιμέλεια το πλαίσιο της πιο εκκεντρικής μπάντας στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Το Gimme Danger είναι ένα μεγαλοφυές ντοκιμαντέρ που καταγράφει ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος που σήμερα θεωρείται «μύθος» αλλά στην εποχή του αντιμετωπίστηκε σαν αποτυχία.

The Rolling Stones Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America
(σκην.: Paul Dugdale, 105’, 2016)
Το 2016 οι Rolling Stones, στα πλαίσια της περιοδείας τους, επισκέφθηκαν 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις 9 από αυτές για πολλοστή φορά, την δέκατη και τελευταία, για πρώτη. Η ταινία αυτή παρουσιάζει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ζωντανών τους εμφανίσεων σε καθεμία από τις πόλεις, τις ιλιγγιώδεις προετοιμασίες και τα παρασκήνια στη διάρκεια του ταξιδιού με αποκορύφωμα το ιστορικό κλείσιμο της περιοδείας τους στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, όπου έγιναν η πρώτη ροκ μπάντα που έπαιξε ζωντανά σε ένα κοινό 1.200.000 θεατών.

The Public Image is Rotten
(σκην.: Tabbert Fiiller, 105’, ΗΠΑ, 2017)
O John Lydon, γνωστός ως Johnny Rotten, θυμάται, φιλοσοφεί, αφηγείται, σχολιάζει, διαμαρτύρεται και αναπολεί την εποχή που ακολούθησε τη διάλυση των Sex Pistols. Η ιστορία και η εποχή των Public Image Ltd., σε μία απολαυστική αφήγηση του ιδρυτή της. Προσδεθείτε!

Punk: Attitude
(σκην.: Don Letts, 90’, 2005)
Ο Don Letts, βετεράνος της Λονδρέζικης πανκ σκηνής, ανθολογεί την πανκ σκηνή της δεκαετίας του ’70 από την Νέα Υόρκη και το Ντιτρόιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επιρροή της στη σύγχρονη μουσική. Δεκάδες μουσικοί και καλλιτέχνες περνάνε μπροστά από την κάμερα για να προσθέσουν το δικό τους κομμάτι στο ατελείωτο παζλ.

The Man from Mo'Wax
(σκην.: Matthew Jones, 110', 2016)
Ένα ντοκιμαντέρ για έναν Dj που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την μουσική βιομηχανία: τον James Lavelle. Γυρισμένο κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών γεμάτων αλλαγές και μετατοπίσεις, όπου τα τρελά όνειρα ενός νεαρού αγοριού έρχονται σε σύγκρουση με τις φιλίες του, σε μία προσπάθεια κατάκτησης του μουσικού στερεώματος.

{youtube}tj3qj6KNcLU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured