news.team

Μόλις στα 50 του χρόνια έμελλε να φύγει ο Martin Stricker, τον οποίον μάθαμε με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Martin Eric Ain από την (τρικυμιώδη) θητεία του στους Celtic Frost.

Ο Stricker είχε γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και μιλούσε αγγλικά ως μητρική γλώσσα. Ήταν 15 χρονών όταν είχε επιστρέψει στη Ζυρίχη, όπου μπλέχτηκε με την τοπική ακραία metal σκηνή παίζοντας μπάσο στους Schizo.

Η μεγάλη ευκαιρία παρουσιάστηκε το 1982 όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Urs Sprenger ως μπασίστας των Hellhammer, με τους οποίους και ηχογράφησε -ως Slayed Necros- το Apocalyptic Raids EP (1984). Εκεί γνωρίστηκε με τον Tom Gabriel Fischer τον οποίον και ακολούθησε κατόπιν στον σχηματισμό των σπουδαίων Celtic Frost, μετά τη διάλυση του γκρουπ.

Στους Celtic Frost, ωστόσο, ο Stricker μπαινόβγαινε, με αποτέλεσμα να μην πάρει μέρος στο περίφημο To Mega Therion (1985), έπαιξε όμως στο επιδραστικότατο πλέον Into The Pandemonium (1987).

Μετά τη διάλυσή τους το 1993, χρησιμοποίησε όσα χρήματα είχε κερδίσει με τη μπάντα για να ανοίξει ένα κατάστημα με DVD στη Ζυρίχη, καθώς και το μπαρ Acapulco. Στη συνέχεια αγόρασε και το μισό club Mascotte, όπου κάθε Τρίτη παρουσίαζε το δημοφιλές σόου Karaoke From Hell. Ακολούθησε επίσης τους Celtic Frost στο reunion του 2001, μένοντας μέχρι και την οριστική τους διάλυση το 2008 -τα δε φωνητικά του χαρακτήρισαν το "A Dying God Coming Into Human Flesh" στο Monotheist του 2006, το άλμπουμ δηλαδή με το οποίο έκλεισαν την καριέρα τους (το ακούτε αμέσως παρακάτω).

O θάνατός του επήλθε ξαφνικά, από καρδιακή προσβολή, την οποία φέρεται μάλιστα να έπαθε ενώ επέβαινε σε ένα τραμ. Ο Fischer είπε ότι τον επηρέασαν πολύ τα νέα, δηλώνοντας ότι οι δυο τους συνδέθηκαν ιδιαιτέρως από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν, παρά την περίπλοκη στη συνέχεια σχέση τους.

{youtube}fGpGgmlFxY0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured