news.team

Μόλις στα 53 του εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο Gord Downie, που από τον Δεκέμβριο του 2015 και μετά έδινε τη δική του σκληρή μάχη κόντρα σε έναν επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν επισήμως οι Tragically Hip, η μπάντα δηλαδή την οποία ίδρυσε το 1984 στο Kingston του Οντάριο, οδηγώντας τη (ως τραγουδιστής της και «εγκέφαλός της) να γίνει μία από τις πλέον πετυχημένες στην καναδική μουσική ιστορία -και σε χρόνια μάλιστα που δεν υπήρχε κανένα hype για τους καλλιτέχνες από τη χώρα του σφενδάμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Downie πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.

Οι Tragically Hip είχαν 10 νούμερο 1 άλμπουμ στα καναδικά charts, με τελευταίο το περσινό τους Man Machine Poem (Η.Π.Α. #178) και πιο πετυχημένο σε πωλήσεις το 6 φορές πλατινένιο Day For Night του 1994. Είχαν επίσης ένα μικρό μα μάλλον αφοσιωμένο κοινό στις Η.Π.Α., όπου ως μεγαλύτερη επιτυχία τους καταγράφηκε το Now For Plan A του 2012 (#129).

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι περαιτέρω, πρέπει να θεωρείται ότι ο θάνατος του Downie σημαίνει και το τέλος των Tragically Hip, ακόμα και αν υπάρχουν ηχογραφήσεις που να μπορούν να στηρίξουν μία ακόμα «νέα» κυκλοφορία. 

Χαρακτηριστικός του πόσο αγαπητό ήταν το συγκρότημα, ήταν ο αποχαιρετισμός του πρωθυπουργού του Καναδά προς τον Downie, που έγινε με δάκρυα στα μάτια.

{youtube}QE2joQsWXJg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured