news.team

Στα 78 της, σήμερα, το κορίτσι που στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε να τραγουδά στις εκκλησίες του Σικάγο με τον πατέρα και τα αδέρφια της, είναι πλέον μια καταξιωμένη φιγούρα της μαύρης μουσικής, μα και ένα σύμβολο για τη γενιά που πάλεψε για τα πολιτικά και κοινωνικά της δικαιώματα. Κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στην πρόσκληση που έλαβε από τους Arcade Fire για να τραγουδήσει μαζί τους το "I Give You Power", αλλά και στην αντίστοιχη των Gorillaz για το "Let Me Out".

Ο λόγος βέβαια για τη Mavis Staples, η οποία έναν μόλις χρόνο μετά το περσινό άλμπουμ Livin' On A High Note (διαβάστε τι είχε γράψει γι' αυτό ο Ανδρέας Κύρκος, εδώ) είναι καθώς φαίνεται έτοιμη να επιστρέψει με ολοκαίνουρια δουλειά. Αυτές μάλιστα τις μέρες δημοσιεύτηκε και ένα νέο τραγούδι ονόματι "Little Bit", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Little Bit" προλογίζει το νέο άλμπουμ If All I Was Was Black, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου από την ΑΝΤΙ-. Το ενδιαφέρον είναι πως στη θέση του παραγωγού βρίσκουμε τον Jeff Tweedy από τους Wilco, ο οποίος μάλιστα τραγουδάει κι ένα κομμάτι στον δίσκο μαζί με τη Staples.

{youtube}GHRiiwRMpBk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured