Οι απόψεις για τον Ty Segall ποικίλουν, αναλόγως ποιον θα ρωτήσετε: άλλοι βαριούνται τη ρετρολαγνεία του, άλλοι τον αγαπούν, άλλοι τον βρίσκουν συμπαθή μα εν γένει υπερεκτιμημένο. Λίγοι πάντως θα διαφωνήσουν στο ότι είναι ακαταπόνητος και στο ότι ποτέ δεν κάθεται στα αυγά του.

Φέτος τον είδαμε να αρχίζει τη χρονιά με τον 9ο δίσκο του Ty Segall (δείτε την κριτική του Άγγελου Κλειτσίκα, εδώ), ο οποίος του εξασφάλισε μια μικροεπιτυχία στην πατρίδα (#143 στα εθνικά charts), να συνεχίζει με ένα ΕΡ ονόματι Fried Shallots και τώρα να επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Alta" -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Alta" βρίσκει τον 30χρονο Καλιφορνέζο να παίζει με τη Freedom Band, δηλαδή τους Emmett Kelly (κιθάρα), Mikal Cronin (μπάσο), Charles Moothart (ντραμς) & Ben Boye (πλήκτρα), είναι δε τραγούδι που οι fans του γνωρίζουν ήδη από live εμφανίσεις του.

Αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται στον Steve Albini, ο οποίος αποκαλύπτεται ως παραγωγός του τραγουδιού -και μάλλον εύκολα αναγνωρίζεται πίσω από το βάρος που αποκτούν οι κιθάρες του Segall.

Λογικά, αποτελεί προάγγελο κάποιας συνολικότερης συνεργασίας, για την οποία θα αναμείνουμε στο ακουστικό μας...

{youtube}LAWLfJyFiVU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured