news.team

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 81 του χρόνια ο Glen Campbell, στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του και επιβεβαίωσε η δισκογραφική του στο Rolling Stone.

Ο Glen Campbell μεγάλωσε σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια στο Billstown του Άρκανσο, είχε όμως μια μακριά καριέρα και μια πλούσια ζωή (με 4 γάμους και 8 παιδιά), ενώ ευτύχησε να ξεπεράσει τα σύνορα της country -που ήταν η μουσική του βάση- γενόμενος ένας αναγνωρισμένος τραγουδοποιός και κιθαρίστας, με σημαντική mainstream επιτυχία: το 1968, να φανταστείτε, πουλούσε στις Η.Π.Α. περισσότερα αντίτυπα δίσκων από τους Beatles., ενώ το διάστημα 1975-1977 είχε δύο νούμερο 1 επιτυχίες στα εθνικά charts των Η.Π.Α. με τα τραγούδια "Rhinestone Cowboy" και "Southern Nights".

{youtube}8kAU3B9Pi_U{/youtube}

Πίσω του άφησε πολλά ωραία τραγούδια και κάμποσους καλούς δίσκους, ασχολήθηκε όμως και με την τηλεόραση, έχοντας το δικό του επιτυχημένο σόου στο CBS, από το 1969 ως το 1972. Τελευταίο του άλμπουμ ήταν το Adiós, που δεν βγήκε ούτε 2 μήνες πριν (Η.Π.Α. #40, Βρετανία #3).

Τα τελευταία χρόνια είχε χτυπηθεί από Αλτζχάιμερ και, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασής του, μίλησε δημόσια για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, ανακοινώνοντας την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του αποχαιρετώντας το κοινό του όσο ακόμα ήταν σε θέση να το κάνει, επιθυμώντας στη συνέχεια να αποσυρθεί σπίτι του και να πεθάνει ήσυχα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας -όπως και έγινε. Επέτρεψε μάλιστα να κινηματογραφηθεί η τελευταία του περιοδεία (2014), ώστε να φτάσει το μήνυμά του ενάντια στο Αλτζχάιμερ όσο πιο μακριά γινόταν, απόφαση που χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α., Bill Clinton.

{youtube}7wOUFo4Lwf8{/youtube}

Πολλοί ήταν οι διάσημοι συνάδελφοί του που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με δημόσιες δηλώσεις.

«Ευχαριστούμε για τη μουσική Glen Campbell», έγραψε στο Twitter του ο Ringo Starr, ενώ η Dolly Parton έγραψε «I will always love you» (σε ένα επιτυχημένο λογοπαίγνιο) δηλώνοντας ότι ήταν μία από τις σπουδαιότερες φωνές όλων των εποχών. Ο δε Brian Wilson δήλωσε συντετριμμένος που πρέπει να αποχαιρετήσει «έναν φίλο, έναν απίστευτο μουσικό και έναν ακόμα καλύτερο άνθρωπο».

{youtube}vkxn0t1sbWc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured