news.team

To 1976, o Neil Young βρισκόταν σε κοινή πορεία με τον Stephen Stills και μαζί έβγαλαν το άλμπουμ Long May You Run, το οποίο δεν ευτύχησε πολύ στις κριτικές, αλλά τους χάρισε ένα #26 στις Η.Π.Α., ένα #35 στον Καναδά (την πατρίδα του Young) κι ένα #12 στη Βρετανία.

Για χρόνια, όμως, κυκλοφορούσε ανάμεσα στους fans του Καναδού τραγουδοποιού μια επίμονη φήμη, ότι κάποιο βράδυ του 1976, υπό την επήρρεια ναρκωτικών, ο Young ηχογράφησε σόλο ένα ολόκληρο ακουστικό άλμπουμ.

Οι φήμες λοιπόν ήταν αληθινές, όπως επιβεβαιώθηκε και επισήμως από την πλευρά του Young πρόσφατα, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι το περίφημο αυτό άλμπουμ θα βγει στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Reprise, με τον τίτλο Hitchhiker.

«Ήμουν πολύ μαστουρωμένος εκείνο το βράδυ, κάτι που ακούγεται και στις ερμηνείες μου», δήλωσε ο Young. «Μαζί μου στο ίδιο δωμάτιο ήταν τότε και ο Dean Stockwell, φίλος και σπουδαίος ηθοποιός. Ηχογράφησα 9 ακουστικά κομμάτια, κάνοντας διάλειμμα μόνο για χασίς, μπύρα και κοκαΐνη».

Ως promo μάλιστα για το άλμπουμ, έδωσε στη δημοσιότητα και το ομώνυμο τραγούδι. Το "Hitchhiker", βέβαια, είχε περιληφθεί και στο άλμπουμ του 2010 Le Noise (Η.Π.Α. #14, Καναδάς #2, Βρετανία #18), αλλά όπως μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, η ηχογράφηση του 1976 είναι πολύ διαφορετική.

Το Hitchhiker, εντωμεταξύ, είναι ένα μόνο από τα διάφορα «χαμένα άλμπουμ» που λέγεται ότι έφτιαξε ο Young στα 1970s, μα άφησε στη συνέχεια στο ράφι.

{youtube}w0ckHW3MFjk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured