news.team

Οι KLF υπήρξαν ένα από τα πιο σπουδαία μα και πιο μυστήρια συγκροτήματα της ανατέλλουσας ηλεκτρονικής εποχής και κέρδισαν την προσοχή και εκτίμηση του κοινού με καταιγιστικές μα και πραγματικά ξεχωριστές επιτυχίες κατά τη δεκαετία του 1990 -στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε μία από αυτές, όπου οι αθεόφοβοι επιστράτευσαν την country «βασίλισσα» Tammy Wynette για να διηγηθεί την παλαβή τους ιστορία, που τους θέλει τάχα μου να προέρχονται από την αιώνες βυθισμένη ήπειρο της Μου.

Οι Bill Drummond & Jimmy Cauty φάνηκε ότι διέλυσαν οριστικά το σχήμα το 1997, μετά την έκδοση του single "Fuck The Millennium" (Βρετανία #28), που κι αυτό βγήκε με το όνομα 2K και όχι KLF. Είπαν μάλιστα τότε ότι δεν πρόκειται να ξαναφανούν, αν δεν επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη στον πλανήτη Γη.

Φέτος, μόνο στα πρόθυρα παγκόσμιας ειρήνης δεν βρισκόμαστε με όλα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, στην Υεμένη, αλλά και με τη διαρκώς αυξανόμενη ένταση στη Βόρεια Κορέα, στο Κατάρ και στα σύνορα Κίνας-Μπουτάν. Παρά ταύτα, οι KLF επιστρέφουν.

Το τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν, όμως, παραμένει αίνιγμα. Το μόνο σίγουρο, ότι στις 23 Αυγούστου βγαίνει από τον εκδοτικό οίκο Faber & Faber ένα βιβλίο με τίτλο 2023: A Trilogy, για το οποίο πάντως δεν έχει δοθεί καμία επεξήγηση ως προς το τι θα περιέχει, πέρα από μια ακατανόητη ανακοίνωση σχετικά με μια παλιά ιστορία τέλους που διηγούνται από καιρούς αμνημόνευτους οι Δικαιωμένοι Αρχαίοι της Mu Mu.

Για την ίδια ωστόσο μέρα, έχει ανακοινωθεί και ένα event ονόματι Liverpool: Welcome to the Dark Ages, το οποίο περιγράφεται -εξίσου αινιγματικά- ως μια «3ήμερη κατάσταση». Κάθε μέρα έχει πάντως κι έναν διαφορετικό τίτλο, οπότε υπάρχει τουλάχιστον ένας μπούσουλας ως προς το θεματικό περιεχόμενο. Η 23η Αυγούστου λέγεται Why Did the K Foundation Burn A Million Quid?, η 24η 2023: What The Fuck Is Going On?, ενώ η 25η έχει τίτλο The Rites of MuMufication. Υπάρχει μάλιστα και σαφής προειδοποίηση, ότι δεν θα υπάρξει ζωντανή εκτέλεση μουσικής, γεγονός που καταρρίπτει τις προσδοκίες όσων έλπιζαν να ξαναδούν τους KLF live.

Για κάθε μέρα θα εκδοθούν μόλις 400 εισιτήρια (και δεν θα υπάρξει guest list ούτε καν για δημοσιογράφους), οι δε κάτοχοί τους ενημερώνονται ότι με την αγορά τους γίνονται εθελοντές, οπότε θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα τους ζητηθεί «να εκτελέσουν καθήκοντα».

{youtube}RPjggN-KByI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured