Σπάνιες οι συνεντεύξεις του Nick Cave, και οπωσδήποτε δύσκολο να κάτσει να σου πει με λεπτομέρειες για το πώς βίωσε (και βιώνει) την απώλεια του 15χρονου γιου του Arthur, τον Ιούλιο του 2015. Το έκανε όμως για τον Mark Mordue της βρετανικής εφημερίδας Guardian (ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Αυστραλία), με αφορμή την επικείμενη έκδοση της best of συλλογής Lovely Creatures (1984-2014), η οποία κυκλοφορεί επισήμως σήμερα 5 του Μάη.

«Αυτό το πράγμα απλά κάθεται εκεί και γεμίζει όλον τον χώρο», είπε ο Αυστραλός τραγουδοποιός, «γεμίζει το κορμί σου, είναι λες και διαθέτει φυσική υπόσταση: μπορείς να το νιώσεις να πιέζει το εσωτερικό των δαχτύλων σου. Και απλά δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την πολυτέλεια της δημιουργικότητας».

«Δεν νιώθω όμως πια έτσι», διευκρίνησε. «Πολλά λέγονται για τη θλίψη, ειδικά εκείνη η λαϊκή σοφία, ότι την περνάς μονάχος. Προσωπικά βρήκα ότι δεν είναι έτσι. Βρήκα εκπληκτική τη συμπαράσταση τόσων ανθρώπων που δεν ήξερα, όσων απλά αγαπούσαν τη μουσική μου... Υπάρχει βέβαια κάτι το ηρωικό στο να υποφέρεις μόνος, κλειδωμένος σε έναν κόσμο μνήμης -κάτι σχεδόν ευγενές. Το καταλαβαίνω. Αλλά πρόκειται για αυταπάτη και μάλιστα για μια πολύ επικίνδυνη αυταπάτη».

Ο Cave μίλησε όμως και για τον 16χρονο γιο του Earl, δίδυμο αδερφό του Arthur, ο οποίος αυτήν την περίοδο την έχει καταβρεί με τους Smiths. «Σου αρέσουν;», τον ρώτησε λέει ο μικρός -για να λάβει την απάντηση «Σπουδαίοι στίχοι!».

Ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ.

{youtube}LnHoqHscTKE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured