Στο μέσον της δεκαετίας του 1990, σε μια Βρετανία που βρισκόταν στον «πυρετό» της brit pop αλλά και των φρέσκων ηλεκτρονικών ιδεών, το ντεμπούτο των Black Grape It's Great When You're Straight...Yeah (1995) ήρθε να γεφυρώσει τις alternative κιθάρες με την alternative dance αισθητική. Και το έκανε με πάταγο, με ένα εμφατικό νούμερο 1 και πωλήσεις που έφτασαν το στάτους της πλατίνας (τότε μέτραγαν ακόμα τέτοιες διακρίσεις).

20 χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά Stupid Stupid Stupid (Βρετανία #11), που σήμανε και τη διάλυσή τους, ο Shaun Ryder με τον Kermit είναι ξανά φιλιωμένοι και έτοιμοι να βγάλουν το 3ο Black Grape άλμπουμ: θα λέγεται Pop Voodoo και κυκλοφορεί 7 Ιουλίου από την UMC.

Ως προπομπό, δίνουν τώρα στην κυκλοφορία το νέο τους κομμάτι "Everything You Know Is Wrong", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ και βρίσκοντας τον σχετικό player (με την ευκαιρία, διαβάζετε και μια συνέντευξη του Ryder).

Την παρουσίαση μάλιστα του νέου single ανέλαβε να κάνει προς τον Τύπο ο Irvine Welsh, συγγραφέας του Trainspotting και ένθερμος fan των Black Grape. Ο οποίος και διευκρίνησε ότι το τραγούδι αποτελεί μια επίθεση κατά του Donald Trump, αλλά και ένα σχόλιο πάνω στην παρούσα κατάσταση του κόσμου μας.

Πάντα σε χορευτική διάθεση, έτσι;

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured