«Όταν επισκέφθηκα τα κεντρικά της Rough Trade στη Brick Lane του Λονδίνου, τα CD του Elaenia σχημάτιζαν λευκούς πύργους στις γωνίες του ενημερωμένου δισκάδικου. Όπως έμαθα –και διαπίστωσα με τα μάτια μου– κάθε μέρα έφευγαν τόσα πολλά αντίτυπα του άλμπουμ, ώστε μέχρι και ο Sam Shepherd ο ίδιος (ο άνθρωπος πίσω από το project Floating Points) είχε επισκεφθεί το κατάστημα έκπληκτος, για να επιβεβαιώσει ότι το ντεμπούτο του πουλάει όντως τόσο πολύ, όσο του διέδιδαν οι φίλοι του».

Έτσι ξεκινούσε την κριτική του στο Elaenia ο Άγγελος Κλειτσίκας (δείτε εδώ), που έφτασε να γίνει ένας από τους πιο συζητημένους δίσκους του underground των ημερών μας.

Υπάρχει λοιπόν σημαντικό ενδιαφέρον για τη συνέχεια, η οποία κι έρχεται φέτος, με τη μορφή ενός νέου άλμπουμ-soundtrack για το αυτοσχέδιο ντοκιμαντέρ του Shepherd Reflections - Mojave Desert.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου από την Pluto και θα φτάσει και στα ελληνικά δισκοπωλεία, μέσω της Rockarolla. Ως μια πρώτη γεύση, ο Floating Points έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ της Anna Diaz Ortuño για το ολοκαίνουριο κομμάτι "Silurian Blue", το οποίο και μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το κομμάτι, όπως σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στο NPR, κλείνει μέσα του κάτι από την εκθαμβωτική πρώτη εντύπωση που του έκανε το βραχώδες τοπίο της ερήμου Μοχάβε, όταν διάλεξε να την επισκεφτεί για να ξεσκάσει λίγο από τις ανάγκες της αμερικανικής περιοδείας για το Elaenia.

{youtube}C_vtGMUzPnM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured