Πριν τον θάνατό του, ο Prince είχε επιμεληθεί τη σχεδιαζόμενη επανέκδοση του εμβληματικού του άλμπουμ Purple Rain (1984), δουλειά την οποία είχε τελειώσει, μα το χρονοδιάγραμμά της δεν του επέτρεψε να τη δει να πραγματώνεται: θα κυκλοφορήσει τελικά φέτος, στις 23 Ιουνίου, σε παραγωγή NPG και διεθνή διανομή από τη Warner Bros.

Ως promo για την επανέκδοση, οι ιθύνοντες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα άγνωστο τραγούδι του Πρίγκιπα με τίτλο "Electric Intercourse", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ και βρίσκοντας τον σχετικό Spotify player.

Η επανέκδοση του Purple Rain, εντωμεταξύ, προβλέπει δύο διαφορετικές εκδοχές: η μία είναι deluxe (σκέτη) και θα συνοδεύεται από ένα bonus CD με 11 ακυκλοφόρητα τραγούδια, 6 από τα οποία δεν έχουν φανεί ποτέ στη δισκογραφία του, ούτε καν σε demo μορφή. To "Electric Intercourse" θεωρείται πως έχει γραφτεί το 1983 και κόπηκε από το Purple Rain για να αντικατασταθεί από το "The Beautiful Ones".

Για τους πιο απαιτητικούς δε fans, προβλέπεται και η expanded deluxe εκδοχή, όπου συμπληρωματικά θα βρίσκεται ένα ακόμα CD με b-sides και edits σε τραγούδια τα οποία κυκλοφόρησαν ως singles, αλλά κι ένα DVD, όπου θα καταγράφεται η συναυλία του Prince και των Revolution στο Carrier Dome της Νέας Υόρκης (Μάρτιος 1985).

Και οι δύο εκδοχές, πάντως, θα προσφέρουν το Purple Rain με νέο mastering.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured