Τι μπορούσε να ενώνει τόσο διαφορετικούς εκπροσώπους του ροκ φάσματος σαν τον Frank Zappa και τον Yngwie Malmsteen, τον Tom Morello και τον Joe Satriani;

Η απάντηση είναι ο Allan Holdsworth, ο Βρετανός συνθέτης και κιθαρίστας-φαινόμενο, που σταδιοδρόμησε για 4 δεκαετίες σε μια πληθώρα στυλ και έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «ο John Coltrane της κιθάρας» για τα όσα πρόσφερε στο jazz fusion ιδίωμα.

Ο Holdsworth από το Μπράντφορντ της Αγγλίας ξεκίνησε στα 1969, στα 23 του χρόνια, με τους 'Igginbottom -ένα από τα τυπικά progressive σχήματα της εποχής. Ακολούθησε πληθώρα συνεργασιών με σόλο καλλιτέχνες και συγκροτήματα, ενώ το 1976 κυκλοφόρησε και την πρώτο δικό του άλμπουμ, το Velvet Darkness. Τελευταία του δουλειά ήταν το Blues For Tony (2009), μια live συνεργασία με τους Alan Pasqua, Chad Wackerman & Jimmy Haslip -κατά πώς φαίνεται όμως βρισκόταν σε διαδικασία να κυκλοφορήσει κάτι καινούριο.

Όπως ανακοίνωσε η κόρη του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Holdsworth πέθανε στο σπίτι του στη Vista της California, όπου ζούσε από τη δεκαετία του 1980. Δεν ήταν άρρωστος και φαίνεται να πέθανε εντελώς ξαφνικά, μάλλον από ανακοπή καρδιάς. Ήταν 70 χρονών.

{youtube}6mSL0Zy2i3o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured