Αναστασία Τουρούτογλου

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, μιας και τίποτα από όσα ξέραμε δεν πρόδιδε ότι ο Mika Vainio δεν ήταν καλά τον τελευταίο καιρό.

Όμως η αρχική ανακοίνωση της φινλανδικής ιστοσελίδας Rumba δεν ήταν ούτε λάθος, ούτε προϊόν φάρσας: όπως επιβεβαίωσαν και επίσημα άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ο Mika Vainio πέθανε πράγματι στα 53 του. Αίτια θανάτου δεν έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστά.

Ο Vainio κέρδισε φήμη στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν «έσκασε» το Vakio, το ντεμπούτο των Pan Sonic (αρχικά Panasonic), τους οποίους και σχημάτισε στην πατρίδα του μαζί με τον Ilpo Väisänen και τον Sami Salo. Έκτοτε έλαμψε στο μουσικό στερέωμα ως ένας από τους πλέον τολμηρούς εξερευνητές των ηλεκτρονικών, αφήνοντας μια σειρά σημαντικών δουλειών -μεταξύ άλλων και με τον Alan Vega των Suicide.

«Η καρδιά μου έγινε εντελώς κομμάτια», έγραψε στο Twitter της η Zola Jesus. Και δεν ήταν βέβαια η μόνη που αποχαιρέτησε τον Vainio: το ίδιο έκαναν στα social media και καλλιτέχνες σαν τη Holly Herndon και τους Cloud Nothings.

{youtube}VVmuAv_VZs4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured