Αναστασία Τουρούτογλου

Ανήμερα Πρωταπριλιά, το πήρε εν τέλει ο Bob Dylan το τόσο συζητημένο Νόμπελ Λογοτεχνίας το οποίο κέρδισε πρόσφατα: το πήρε σε ένα ιδιωτικό event στο οποίο παραβρέθηκε στη Στοκχόλμη, όπου δεν υπήρχαν καθόλου δημοσιογράφοι, λίγο πριν τη συναυλία του στο λιμάνι της σουηδικής πρωτεύουσας.

Εκκρεμεί βέβαια και μία ακόμα υποχρέωσή του προς την Ακαδημία -η παραδοσιακή διάλεξη που δίνει κάθε νικητής, η οποία μάλιστα είναι και προαπαιτούμενο για την είσπραξη του συνοδευτικού χρηματικού επάθλου των (περίπου) 855.000 ευρώ. Ο Dylan έχει μάλιστα μέχρι τον Ιούνιο για να την πραγματοποιήσει.

Στο μεταξύ, στις 31 Μαρτίου κυκλοφόρησε το νέο του, τριπλό άλμπουμ Triplicate και με την ευκαιρία αυτή δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του μια καινούρια του συνέντευξη στον κριτικό Bill Flanagan -την πρώτη του εδώ και 2 χρόνια.

Σε αυτήν, ήταν άφθονες οι ελληνικές αναφορές.

Πρώτα-πρώτα, μιλώντας για την τριλογία των τελευταίων του δίσκων πάνω στην κληρονομιά του Frank Sinatra, ο Dylan είπε ότι είχε κατά νου «την τριλογία της Ορέστειας, του Αισχύλου».

Κατά δεύτερον, παρομοίασε την Joan Baez με σειρήνα στο Αιγαίο, μιλώντας πολύ τρυφερά για εκείνη, παρότι πλέον έχουν περάσει 33 χρόνια από την τελευταία φορά που τραγούδησαν μαζί: «Η φωνή της μοιάζει με σειρήνα που ακούγεται μακρινή σε κάποιο ελληνικό νησί», είπε, «Ήταν μάγισσα. Έπρεπε να έχεις δεθεί με σχοινιά πάνω στο ιστίο, όπως ο Οδυσσέας, και να φράξεις τ' αυτιά σου για να μην την ακούσεις».

{youtube}j_mN901sMJw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured