Αναστασία Τουρούτογλου

To Holy Mountain (πρωτότυπος τίτλος La Montaña Sagrada) χάρισε τεράστια underground φήμη στον δημιουργό του πίσω στα 1973, τον 44χρονο Χιλιανό Alejandro Jodorowsky, ο οποίος όχι μόνο το σκηνοθέτησε, μα πρωταγωνίστησε κιόλας και συν-συνέθεσε και το soundtrack, παρέα με τον διάσημο τζαζίστα Don Cherry και τον Ronal Frangipane.

Το soundtrack, ωστόσο, παρότι είχε τραβήξει τότε μεγάλη προσοχή -μεταξύ άλλων κι αυτή του John Lennon, αλλά και του George Harrison- δεν κυκλοφόρησε ποτέ, λόγω διαφωνιών μεταξύ του Jodorowsky και του παραγωγού της ταινίας Allen Klein (που τύχαινε να είναι και πρώην μάνατζερ των Beatles). Για 4 δεκαετίες, έτσι, το περίμεναν πώς και πώς διάφοροι συλλέκτες και μουσικόφιλοι.

Τελικά ο Jodorowsky και ο Klein τα βρήκαν το 2007, οπότε και εμφανίστηκε στην αγορά μια έκδοση σε CD (από την ABKCO) με αποσπάσματα από τη μουσική της ταινίας. Τα ολοκληρωμένα master tapes, όμως, επεξεργάστηκαν μόλις το 2015 από τη Finders Keepers, η οποία και προέβη σε μια περιποιημένη, διπλή έκδοση σε βινύλιο.

Αλλά ακόμα πιο ιδιαίτερη και περιποιημένη προκύπτει η νέα επανέκδοση της Disordered, η οποία προσφέρει το soundtrack του Holy Mountain σε διπλή, deluxe βινυλιακή έκδοση 180 γραμμαρίων (σε μόλις 500 αντίτυπα), με ολοκαίνουριο artwork, δουλειά του Ιταλού σχεδιαστή μόδας Fabio Quaranta.

{youtube}O8S_vdR2Gz0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured