Αναστασία Τουρούτογλου

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κυκλοφορία του πρώτου, ομώνυμου της μπάντας, δίσκου των Doors και η περίσταση αναμένεται να εορταστεί.

Το άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσει λοιπόν στις 31 Μαρτίου από τη Rhino, σε deluxe επανέκδοση, η οποία -στη CD εκδοχή της- θα περιλαμβάνει το αυθεντικό υλικό σε stereo και mono μίξεις, αμφότερες με νέο mastering, αλλά κι ένα εξτρά CD με 8 live ηχογραφήσεις των Doors στο club Matrix του Σαν Φρανσίσκο, στις 7 Μαρτίου 1967, λίγες δηλαδή εβδομάδες πριν εμφανιστεί το The Doors στα δισκοπωλεία.

Ως promo για την επανέκδοση, η Rhino έδωσε στη δημοσιότητα μία από αυτές τις 8 live ηχογραφήσεις, το “Twentieth Century Fox”, το οποίο και μπορείτε να ακούσετε εδώ, βρίσκοντας τον σχετικό player.

Οι φίλοι βέβαια της μπάντας ξέρουν ότι το υλικό από το Matrix έχει ξαναδοθεί στη δημοσιότητα το 2008. Όπως όμως τονίζεται, τώρα είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαθέσιμο απευθείας από τα πρωτότυπα master tapes, καθώς δεν πάει πολύς καιρός από την ανακάλυψή τους. Αντιθέτως, το 2008 ό,τι δημοσιεύτηκε είχε δουλευτεί από πηγή (δις) αντεγραμμένη.

Έρχονται κι άλλες deluxe επανεκδόσεις συν τω χρόνω, έταξαν εντωμεταξύ οι δύο εναπομείναντες Doors, ο John Densmore και ο Robby Krieger.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured