Αναστασία Τουρούτογλου

Όταν ο David Axelrod εκμεταλλεύτηκε το καλό όνομα που είχε φτιάξει ως παραγωγός για να ξεκινήσει τη δική του δισκογραφία, η εκτίμηση στο πρόσωπό του ήταν δεδομένη, μα οι ηχογραφήσεις του θεωρήθηκαν «εκκεντρικές» για το πώς είχαν τα τζαζ πράγματα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές των 1970s.

Αργότερα, όμως, ειδώθηκαν με διαφορετικό μάτι, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται σήμερα στους πιο ιδιαίτερους δημιουργούς που ξεπήδησαν από το φάσμα της αμερικάνικης τζαζ. Στα 1990s, λ.χ., σάμπλαραν δουλειές του τόσο ο DJ Shadow, όσο και η Lauryn Hill με τους De La Soul, ενώ υπήρξε τεράστια επιρροή για τον Dr. Dre και τους Cypress Hill, οι οποίοι και τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση στο επίσημο Facebook τους.

Στους ροκ κύκλους, το όνομά του έγινε γνωστό χάρη στις συνεργασίες που έκανε το 1968 με τους Electric Prunes, στους δίσκους που έβγαλαν εκείνη τη χρονιά στη Reprise (Mass In F Minor, Release Of An Oath). Οι οποίοι, με τη σειρά τους, είναι κι αυτοί ιστορία ολόκληρη, αφού η μπάντα διαλύθηκε κατά τα sessions.

Ο Axelrod ήταν 83 ετών και, καθώς φαίνεται, πέθανε από φυσικά αίτια.

{youtube}MTztKbN0Mro{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured