Αναστασία Τουρούτογλου

Είτε με τους Elf, είτε με τους Rainbow, είτε με τους Black Sabbath, είτε με τους Dio, ο Ronnie James Dio υπήρξε ένας σπουδαίος τραγουδιστής, που άφησε ένα πολύ ξεχωριστό αποτύπωμα στο hard rock και στο heavy metal. Μας ήταν δε ιδιαιτέρως αγαπητός κι εδώ στο Avopolis, όπου του στήσαμε κι ένα αφιέρωμα (δες εδώ) ως ύστατο χαίρε, όταν τον χάσαμε το 2010, στα 67 του χρόνια.

Η είδηση λοιπόν ότι ο Dio ...βγαίνει σε περιοδεία στις Η.Π.Α., πέρα από μακάβρια, αφήνει και ένα ερωτηματικό για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μοντέρνα τεχνολογία, όπως βέβαια και για το αν οι οπαδοί είναι όντως πρόθυμοι να στηρίξουν κάτι τέτοιο, στο όνομα μιας μεγάλης αγάπης.

Είναι φυσικά το ολόγραμμα του Dio που θα βγει σε best of περιοδεία, αν και οι ημερομηνίες και το μάκρος αυτής μένει να ξεκαθαριστούν. Το σόου πάντως θα στηρίζεται και σε live μπάντα που θα συνοδεύει το ολόγραμμα, τους Dio Disciples (Craig Goldy/κιθάρα, Bjorn Englen/μπάσο, Simon Wright/τύμπανα & Scott Warren/πλήκτρα), ενώ θα έχει και guest παρουσίες -έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ο Ripper Owens και ο Oni Logan.

Το ολόγραμμα έχει βέβαια τις ...ευχές της δαιμόνιας χήρας του Dio, Wendy Gaxiola-Padanova (Padanova ήταν το αληθινό επώνυμο του Dio), ενώ έχει κατασκευαστεί από την εταιρία EyeIllusion, η οποία και θα διοργανώσει τη σχετική περιοδεία.

Σε μας πάντως, όσο κι αν μας λείπει ο Dio, όλα αυτά δεν ακούγονται καλά. Αλίμονο αν στηρίξει το κοινό τέτοιες «περιοδείες» και καταλήξουμε στο τέλος να γίνουν κομμάτι της μουσικής μας ζωής ανάλογες «συναυλίες».  

{youtube}WapvE4pRqic{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured