Αναστασία Τουρούτογλου

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Bob Dylan στήνεται μεθαύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη "Το Φαινόμενο Bob Dylan", από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο εξετάζει πτυχές του βίου του καλλιτέχνη και εκφάνσεις της τέχνης του, ενώ ρίχνει φως σε διάφορες γνωστές μα και άγνωστες πλευρές του, αποτολμώντας συσχετίσεις με προσωπικότητες σαν τον Allen Ginsberg και τον Guy Debord. Κοσμείται δε από ασπρόμαυρες πολαρόιντ, ενώ διαθέτει κι ένα έγχρωμο ένθετο που υπογράφει η φωτογράφος Μαρίλη Ζάρκου.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ Don't Look Back του D. A. Pennebaker (1967), το οποίο -όπως καλά γνωρίζουν οι φίλοι του Αμερικανού τραγουδοποιού- καλύπτει την περιοδεία που έκανε ο Dylan το 1965 στην Αγγλία, ενώ θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου και 3 καλεσμένοι του: ο τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς, η συγγραφέας/μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου και ο μουσικός παραγωγός/δημοσιογράφος Αντώνης Φράγκος.

Ώρα έναρξης: 19.30

{youtube}5VvHyCy5kDs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured