Αναστασία Τουρούτογλου

Ως γνωστόν, οι Sex Pistols κατάφεραν να λογίζονται ανάμεσα στις «μεγάλες μπάντες» με έναν και μοναδικό δίσκο: το Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols του 1977 (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #106), μια οριακή σε κάθε περίπτωση κυκλοφορία για την έκρηξη του punk στη Βρετανία.

Από εκεί και πέρα εμφανίστηκαν κατά καιρούς και μερικά άλλα άλμπουμ (σαν το Skunk με πρώιμες ηχογραφήσεις ή ορισμένα live), μα 2η στούντιο δουλειά δεν κατέθεσαν ποτέ, μιας και διέλυσαν το 1978. Φαίνεται όμως ότι έφτασαν στα πρόθυρα να το κάνουν, πίσω στο 1996, όταν και ανασχηματίστηκαν για πρώτη φορά μετά τη διάσπασή τους.

Όπως εξηγεί ο Glen Matlock στο ΝΜΕ -ο ορίτζιναλ μπασίστας τους, που έδωσε τη θέση του στον Sid Vicious όταν έφυγε το 1977- το ήθελε τότε τόσο εκείνος, όσο και οι Steve Jones & Paul Cook. Όμως ο Johnny "Rotten" Lydon, ήταν ανένδοτος στην άρνησή του: «ίσως να σκέφτηκε πως δεν υπήρχε περίπτωση να γραφτεί κάτι αντάξιο του παρελθόντος, κάτι που θα μείωνε κάπως την κληρονομιά της μπάντας».

O Matlock αποκάλυψε επίσης ότι δεν έχουν ξαναμιλήσει με τον Rotten απ' όταν έπαιξαν την τελευταία συναυλία του 2007/2008 reunion (είχαν επανασυνδεθεί στο μεταξύ άλλη μία φορά, τη σαιζόν 2002/2003): «Έχει το τηλέφωνό μου, και ξέρω κι εγώ το δικό του. Αν βρεθούμε κάποια μέρα, θα είναι όλα ΟΚ».

Θα υπάρξει δηλαδή κι άλλο reunion, μελλοντικά; «Δεν ξέρω», απάντησε ο Matlock, «δεν το σκέφτομαι και κάθε πρωί που ξυπνάω, άλλωστε». Πράγματι, είναι απασχολημένος με τα δικά του, αφού αύριο ολοκληρώνει μια μίνι βρετανική περιοδεία και ετοιμάζει ΕΡ αλλά και σόλο άλμπουμ για το 2017.

{youtube}qbmWs6Jf5dc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured