Αναστασία Τουρούτογλου

«Λαβράκι» βγήκε σε μια πρόσφατη συζήτηση που διοργάνωσε το Hollywood Reporter, στην οποία μάζεψε σε κοινό τραπέζι τον Justin Timberlake, με τον Sting, την Tori Amos, τον Pharrell Williams και την Alicia Keys.

Αφενός, ο Timberlake αποκάλυψε ότι η ζωή του άλλαξε όταν έφτασε στα αυτιά του το ντεμπούτο της Amos, Little Earthquakes (1992). Δίσκο που σίγουρα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας τότε πάνω στην πρωτοεμφανιζόμενη Αμερικανίδα τραγουδοποιό (Η.Π.Α. #54, Βρετανία #14), και πλέον θεωρείται από τις σημαντικές μα υποφωτισμένες περιπτώσεις της 1990s δισκογραφίας.

Η Amos, ωστόσο, αποκάλυψε ότι η τότε εταιρεία της (Atlantic), δεν είχε μείνει καθόλου ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. «Το απέρριψαν», είπε, «μου ζήτησαν να αντικαταστήσω όλα τα πιάνα με κιθάρες. Έψαχναν για έναν ήχο που να μοιάζει με κάτι που είχε ήδη συμβεί και πετύχει. Είχαν μάλλον στο μυαλό τους την Tracy Chapman».

Πώς τα κατάφερε; Με το τσαγανό της και μόνο! Απείλησε ότι θα την κάνει και θα πάει τον δίσκο στη Geffen, οπότε ο διευθύνων σύμβουλος Doug Morris έκανε πίσω και συμφώνησε να βγει με τα πιάνα, αρκεί η Amos να δεχόταν κι εκείνη με τη σειρά της να αναλάβει την παραγωγή κάποιος άλλος και όχι ο Davitt Sigerson. Τελικά η δουλειά του τελευταίου δεν απορρίφθηκε εντελώς, πάντως στην κονσόλα κάθισαν κι άλλα άτομα (ο Eric Roose, ο Ian Stanley, μα και η ίδια η Amos).

{youtube}HSYr0etDzRM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured