Αναστασία Τουρούτογλου

Όπως και κάθε χρόνο από το 1986, έτσι και φέτος, το fROOTS -το πιο έγκυρο παγκοσμίως μουσικό περιοδικό για τους world ήχους- έβγαλε μια λίστα με 10 προτεινόμενους δίσκους από όλη την παραγωγή του 2016.

Η γνώμη του fROOTS έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς στην ψηφοφορία του μετέχουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο που είναι αναγνωρισμένοι ως ειδήμονες σε ό,τι έχει να κάνει με παραδοσιακούς ήχους διαφόρων χωρών και με τις πιο μοντέρνες/fusion προσεγγίσεις τις οποίες καταλογοποιούμε ως «world music».

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία ότι ανάμεσα στις 10 φετινές επιλογές βρίσκεται και ένας ελληνικός δίσκος. Πρόκειται για τη νέα δουλειά της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη ΝΥΝ, η οποία κυκλοφορεί διεθνώς από τη Riverboat και έρχεται σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω διανομής, από τη Rockarolla.

«Παραδοσιακά», από τις 10 αυτές επιλογές του fROOTS, μία κερδίζει τον τίτλο του άλμπουμ της χρονιάς. Ο νικητής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από την εκπομπή World On 3 της Kathryn Tickell στο BBC Radio 3.

Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης, εντωμεταξύ, θα παρουσιάσουν live το νέο τους αυτό υλικό την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο Κύτταρο.

{youtube}jCBdwGiijJQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured