Αναστασία Τουρούτογλου

Με πολλή χαρά υποδέχτηκαν οι μουσικόφιλοι στα social media την είδηση ότι ο Leonardo Di Caprio ua παίξει τον Sam Phillips σε μια νέα βιογραφική ταινία, σε συμπαραγωγή Mick Jagger.

Ο Sam Phillips (1923-2003) από το Florence της Αλαμπάμα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φιγούρες που εδραίωσαν τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Ως επιχειρηματίας, DJ, παραγωγός μα και μουσικός, υπήρξε επιδραστικότατος στη στερέωση του rockabilly και του rock 'n' roll: ήταν παραγωγός στο πρώτο (ατόφιο) rock 'n' roll single της μουσικής ιστορίας, το "Rocket 88" του Jackie Brenston και των Delta Cats του (στην πραγματικότητα, επρόκειτο για τους Kings Of Rhythm του Ike Turner), αλλά κι ο άνθρωπος που άνοιξε την περίφημη δισκογραφική Sun Records και υπόγραψε τον Elvis Presley στο ρόστερ της -ακόμα και οι εχθροί του «Βασιλιά» παραδέχονται πως οι ηχογραφήσεις του στη Sun αποτελούν την επιτομή του rock 'n' roll.

Η ταινία που ετοιμάζεται θα βγει από την Paramount Pictures και θα βασίζεται στο βιβλίο του Peter Guralnick Sam Phillips: The Man Who Invented Rock ‘N’ Roll. Δεν υπάρχει ακόμα τίτλος και επίσημη ημερομηνία πρώτης προβολής.
 
{youtube}YlOB4i6WL2s{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured