Αντικείμενο έρευνας της ιταλικής αστυνομίας αποτέλεσε πριν λίγες μέρες η βίλα που διατηρεί ο Sting στις εξοχές της Τοσκάνης.

Αιτία, τα 3.500 στρέμματα τα οποία περιλαμβάνει, τα οποία είναι όλα αφιερωμένα σε καλλιέργειες: αμπέλια, ελαιόδεντρα και άλλα φρουτόδεντρα σημαίνουν κι έναν σημαντικό ετήσιο κύκλο εργασιών. Εκεί άλλωστε παράγεται και το Silent Moon, το κρασί του Sting, που φέτος κατάφερε και μπήκε στη λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά ιταλικής παραγωγής -διάκριση σημαντική.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της ιταλικής αστυνομίας, γύρω από αυτόν είχε εξυφανθεί ένα κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, που εξασφάλιζε εργατικά χέρια με πολύ φτηνό κόστος, αφού όλοι ήταν άνθρωποι χωρίς χαρτιά ή δικαίωμα παραμονής στην Ιταλία.

Ο Sting, ο οποίος δεν ήταν παρών, δήλωσε «λυπημένος και αναστατωμένος» από τα νέα και ζήτησε την πλήρη διερεύνηση και τη σχετική απονομή δικαιοσύνης. Το ότι δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα, το επιβεβαιώνει και η αστυνομία, αφού κάνει λόγο για ένα κύκλωμα απλωμένο σε πολλά κτήματα της Τοσκάνης, το οποίο δρούσε με μεσάζοντες χωρίς ποτέ να έχει πάρε-δώσε με τους (συνήθως απόντες) ιδιοκτήτες τους.

Συγκεκριμένα στο κτήμα του Sting, βρέθηκαν 30 με 40 μη νόμιμοι μετανάστες, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου είχαν απορριφθεί το 2015. Μάλιστα, οι 11 εμπλέκονται και σε διάφορες απάτες.

{youtube}WTMqPi_GVm0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured