Αναστασία Τουρούτογλου

«Βαρέθηκα με το techno», είχε πει πρόσφατα σε μια συνέντευξή του ο Νεοϋορκέζος DJ και παραγωγός Levon Vincent. Όμως η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος ήχος έχει υπάρξει η ζωή του όλη, οπότε είναι λογικό που πάλι εκεί επιστρέφει για τη νέα του κυκλοφορία -αν και το κάνει με τη δική του λόξα, ακριβώς ίσως επειδή βαρέθηκε να κινείται στην ευθεία.

Το Birds, που κυκλοφορεί από το δικό του label Novel Sound σε 303 αριθμημένες κόπιες βινυλίου, αποτελεί βασικά μια επίσκεψη στο περίφημο Tubular Bells του Mike Oldfield, αλλά με μια techno ατζέντα κατά νου.

Το Tubular Bells (1973) υπήρξε ντεμπούτο για τον Mike Oldfield. Κατακτώντας το βρετανικό #1 και εντυπωσιάζοντας παράλληλα τις Ηνωμένες Πολιτείες (#3 στα εθνικά charts), έχτισε τόσο τη δική του φήμη, όσο και την επιτυχία της Virgin Records. Έκτοτε βέβαια έχει κατάφωρα αδικηθεί σε διάφορες λίστες «με τα καλύτερα» της δεκαετίας του 1970, λόγω της προκατάληψης των indie μουσικογραφιάδων με τον progressive rock ήχο.

Στη δική του δουλειά, ο Levon Vincent έχει απομονώσει πιανιστικές φράσεις του Oldfield και τις μεταχειρίζεται με μια διάθεση που φέρνει στον νου τον Steve Reich, μην ξεχνώντας βέβαια να μας «βομβαρδίσει» και με ρυθμούς που παραπέμπουν σε EBM.

{youtube}tlYxAJDRP_c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured