5 χρόνια μας χωρίζουν πια από το τελευταίο άλμπουμ των Gorillaz The Fall, το οποίο τους είδε πράγματι να «πέφτουν» σε δημοτικότητα, αφού για πρώτη φορά έμειναν εκτός του βρετανικού top-10 (#12) και παράλληλα έξω από το αμερικανικό top-20 (#24), ενώ απέτυχαν να βγάλουν και κάποιο single που να γνωρίσει μικρή, έστω, επιτυχία (αμφότερα τα "Phoner To Arizona" και το double sided "Revolving Doors/Amarillo" πάτωσαν στα charts). Όταν πάντως το Gorillaz Sound System πέρασε από τα μέρη μας τον Μάρτιο του 2010, έγινε πατείς με πατώ στο Tae Kwon Do (θυμηθείτε τις εντυπώσεις του Μάνου Μπούρα, με ένα κλικ εδώ).

Τώρα λοιπόν φαίνεται πως η virtual μπάντα του Damon Albarn είναι έτοιμη να επιστρέψει στο προσκήνιο και μάλιστα με καινούριο δίσκο, επιβεβαιώνοντας όσα φημολογούνται εδώ και αρκετό καιρό.

Για την ώρα, βέβαια, δεν έχουμε παρά μια έντονη δραστηριότητα δημοσιεύσεων στο Twitter, αυτή έχει όμως όλα τα χαρακτηριστικά μιας social media προώθησης κάποιας νέας δουλειάς. Οι Gorillaz μας τάζουν λοιπόν τη "Βίβλο του Noodle", η οποία θα διηγείται την ιστορία του κιθαρίστα τους, πιάνοντάς τη από εκεί όπου είχε σταματήσει το 2010, επί του άλμπουμ Plastic Beach: «το να βρεις έναν δαίμονα ικανό να αλλάζει τη μορφή του», γράφουν χαρακτηριστικά στις πρώτες σελίδες, «είναι σαν να ψάχνεις για γενειάδα σε συναυλία των Arcade Fire»!

Το πότε ακριβώς θα βγει το νέο άλμπουμ των Gorillaz και αν τελικά θα λέγεται όντως The Book Of Noodle, δεν το ξέρουμε ακόμα. Μάλλον όμως πρόκειται να έρθει πολύ σύντομα, ακολουθώντας τις τακτικές έκπληξης που με τόση επιτυχία εφάρμοσαν φέτος τόσο οι Radiohead, όσο και η Beyonce.

{youtube}1V_xRb0x9aw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured