Αναστασία Τουρούτογλου

«Η κατάθλιψη με συνέτριψε». Είναι μια δήλωση που ίσως δεν περιμένουμε να ακούσουμε από έναν ροκ σταρ του βεληνεκούς του Bruce Springsteen. Όπως όμως ανοιχτά παραδέχεται το «Αφεντικό» στη νέα του βιογραφία Born To Run, ακόμα κι αυτός τα έχει κατά καιρούς βρει σκούρα...

Για πρώτη φορά ο Springsteen επισκέφθηκε ψυχοθεραπευτή πριν 30 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 36 ετών και είχε ήδη πίσω του τη σαρωτική, πολυπλατινένια επιτυχία του άλμπουμ Born In The U.S.A. Και συνέχισε να αντιμετωπίζει τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις μέχρι και πριν λίγα χρόνια.

Δίπλα του στέκεται με ιδιαίτερη υπομονή η γυναίκα του Patti Scialfa (είναι παντρεμένοι από το 1991), η οποία και βρίσκεται πιο συχνά αντιμέτωπη με τις παρενέργειες: είναι εκείνη που τον πηγαίνει συνήθως στους γιατρούς, παραδέχεται ο Springsteen, λέγοντάς τους «αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ένα χάπι».

Ο Springsteen συνεχίζει πάντως να φοβάται, παρά τις κατά καιρούς προόδους, καθώς και ο πατέρας του αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα και τελικά βούλιαξε σε αυτά. Εκείνα βέβαια τα χρόνια, τέτοια θέματα θεωρούνταν ταμπού στις αμερικάνικες οικογένειες, όπως διευκρίνισε μιλώντας εκτενώς στο Vanity Fair. «Όταν ήμουν παιδί ήταν απλώς κάτι μυστήριο, ντροπιαστικό και συνηθισμένο», γράφει στο Born To Run περιγράφοντας τη σχέση με τον πατέρα του. Το βιβλίο κυκλοφορεί επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου.

{youtube}85cNRQo1m3A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured