Αναστασία Τουρούτογλου

Η πρωτότυπη ταινία του Ridley Scott (1982) έμεινε θρυλική για τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ και το soundtrack που έφτιαξε τότε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε τη δική του ιστορία, εμπνέοντας ακόμα και τους Future Sound Of London, μια 15ετία αργότερα.

Παρότι λοιπόν είναι πάντα ρίσκο τα sequel, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Blade Runner 2 το οποίο ετοιμάζει ο Denis Villeneuve.

01d09tb.jpg

Ως τις 6 Οκτωβρίου του 2017 έχουμε βέβαια καιρό, γνωρίζουμε όμως ήδη ότι ο Harrison Ford θα επιστρέψει ως Rick Deckard, έχοντας στο πλάι του τον Ryan Gosling και τον Jared Leto. Τώρα ανακοινώθηκε πως το soundtrack θα αναλάβει ο Ισλανδός συνθέτης Jóhann Jóhannsson, ο οποίος πέρυσι κέρδισε κάμποση παγκόσμια προσοχή με την υποψηφιότητά του για Όσκαρ καλύτερου soundtrack, για τη δουλειά του στο Sicario (επίσης του Denis Villeneuve).

Στο μεταξύ, πάντως, ο Jóhannsson θα βγάλει το νέο του άλμπουμ Orphée (16 Σεπτεμβρίου, στη Deutsche Grammophon), την πρώτη του σόλο δουλειά εδώ και μια δεκαετία. Ως single-προπομπό λάνσαρε ήδη μάλιστα το "Flight From The City", το οποίο και ακούτε αμέσως παρακάτω.

{youtube}AlftMNmDH00{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured