Αναστασία Τουρούτογλου

Παρότι η επιτυχία ήρθε για τους Πορτογάλους Moonspell με το αμέσως επόμενο άλμπουμ Sin/Pecado (1998) -το πρώτο τους νούμερο 1 στην πατρίδα- ο επιδραστικός δίσκος τους, που τους κέρδισε κοινό στην κεντρική/βόρεια Ευρώπη και τους έχρισε ως αξιόλογη περίπτωση στο gothic metal πέλαγος, ήταν το Irreligious του 1996.

Καθώς το άλμπουμ γίνεται φέτος 20 χρονών, η μπάντα, σε συνεργασία με τη Century Media, θα προβεί σε εορταστική επανέκδοσή του σε βινύλιο -θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία στις 7 Οκτωβρίου.

Η επετειακή αυτή κυκλοφορία θα προσφέρει το Irreligious σε δίσκο 180 γραμμαρίων με ειδικό mastering για βινύλιο δια χειρός Patrick W. Engel, θα τον έχει όμως και σε ενσωματωμένο στην έκδοση CD, ενώ συνοδευτικά θα υπάρχει και ένα 4σελιδο στις διαστάσεις του εξωφύλλου με τους στίχους, ένα κείμενο για τη μπάντα και αποκλειστικές φωτογραφίες του Fernando Ribeiro από συναυλίες και promo shootings. Επιπλέον, θα μπει και το αυθεντικό promo poster του 1996.

Οι Moonspell θα βγουν μάλιστα και σε ευρωπαϊκή περιοδεία για να στηρίξουν την επανέκδοση (συνεχίζοντας παράλληλα την υποστήριξη του περσινού Extinct -δείτε εδώ την κριτική του Παναγιώτη Λουκά), στα πλαίσια της οποίας τους αναμένουμε να περάσουν και από Ελλάδα: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα παίξουν στο Eightball της Θεσσαλονίκης, Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα βρεθούν στο Κύτταρο (Αθήνα). 

{youtube}B0kuAbeClt4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured