Αναστασία Τουρούτογλου

Τεράστια επιτυχία γνωρίζει στη Γερμανία η αυτοβιογραφία του ράπερ Shindy (γραμμένη από τον Josip Radovic), η οποία πριν λίγο καιρό κατέκτησε μάλιστα και την κορυφή των best-seller, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο μετά τον πρόσφατο θρίαμβο της νέας έκδοσης του διαβόητου Mein Kampf, του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο 28χρονος Michael Schindler (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, στην Αυστρία και στο γερμανόφωνο κομμάτι της Ελβετίας, έχοντας 3 συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ. Το μεγάλο του άνοιγμα προς το ευρύ κοινό σημειώθηκε το 2012, όταν τραγούδησε το "Finale Wir Kommen", επίσημο τραγούδι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας για το τότε Euro.

Ο πατέρας του Schindler είναι Γερμανός, εργάτης σε εργοστάσια αυτοκινήτων, ενώ η μητέρα του είναι Ελληνίδα μετανάστρια, η οποία δούλευε σε μπυραρία στο Bietigheim-Bissingen, στα προάστια της Στουτγκάρδης.

Στη Γερμανία είναι αρκετοί όσοι σχολιάζουν θετικά την επιτυχία του βιβλίου, λέγοντας πως δείχνει μια πλευρά της γερμανικής κοινωνίας που πρέπει να αναδειχθεί δυναμικότερα στους καιρούς όπου ανεβαίνει η άκρα Δεξιά και ο ρατσισμός.

Ο εκδοτικός οίκος βέβαια που έβγαλε το βιβλίο, πήγε να κάνει λογοπαίγνιο με το αγγλοσαξονικό Beauty & The Beast και κατέληξε με τον εντελώς άκυρο και μάλλον γελοίο τίτλο «Ο Ωραίος και τα Beats» (Der Schöne und die Beats)...

{youtube}Da-lCHMMypo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured