Αναστασία Τουρούτογλου

«Ψήφισα υπέρ του Brexit», παραδέχτηκε ο Ringo Starr μιλώντας στο Bloomberg Businessweek, προξενώντας σοκ και απορία σε κάμποσους Βρετανούς. Πώς ένας κοσμοπολίτης Beatle διάλεξε κάτι τέτοιο, ερχόμενος μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τον Paul McCartney, ο οποίος έλειπε μεν σε τουρνέ κατά το δημοψήφισμα, μα είχε καταστήσει σαφές ότι υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θεωρούσα κάποτε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια σπουδαία ιδέα», εξηγεί ο Ringo, «μα εδώ και καιρό δεν την έχω δει να πηγαίνει κάπου». Και εξηγεί: «Είναι θρυμματισμένη και συνεχώς μπλέκουμε με ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν ειδικές συμφωνίες για τις δικές τους χώρες, χωρίς να νοιάζονται για τις υπόλοιπες. Η Βρετανία πρέπει λοιπόν να φύγει και να σταθεί στα δικά της πόδια».

Ερωτώμενος πάντως για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό εν τέλει για το Ηνωμένο Βασίλειο σχολίασε κάπως σκωπτικά το γεγονός ότι η Σκωτία ή ίσως η Ουαλία θελήσουν να αποχωρήσουν, λέγοντας «ναι, και μετά θα θέλει να φύγει και το Ντέβον. Ένας Θεός μόνο ξέρει πού θα τελειώσει αυτό».

{youtube}8ainB6qnWBI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured