Αναστασία Τουρούτογλου

Τη σχέση του Γούντι Άλλεν με τη μουσική τη γνωρίζουν καλά τόσο οι fans των ταινιών του, όσο και το ευρύτερο κοινό.

Η νέα ρομαντική κομεντί του μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη Café Society κάνει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες μεθαύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου, ενώ το soundtrack της θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά δισκοπωλεία από τη Δευτέρα 18/7 (κυκλοφορεί από τη Feelgood).

Η ιδιαιτερότητα αυτού του soundtrack είναι ότι τα τραγούδια τα έχει επιλέξει ο ίδιος ο Γούντι Άλλεν. Όλα δε προέρχονται από τη δεκαετία του 1930, όπου και διαδραματίζεται το Café Society.

«Τα περισσότερα τραγούδια φέρουν την υπογραφή των Richard Rogers και Lorenz Hart που ήταν πολύ δημοφιλείς τραγουδοποιοί εκείνα τα χρόνια», δήλωσε ο Γούντι, προσθέτοντας ότι «οι στίχοι του Hart έχουν αυτή τη γλυκόπικρη ρομαντική αίσθηση που χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα της ταινίας».

Να αναμένετε κάμποσους swing ρυθμούς, επομένως, που τυγχάνουν και ιδιαιτέρως δημοφιλείς στην Αθήνα των '10s. Ένα από τα κομμάτια του soundtrack είναι και το "Have You Met Miss Jones?", από το μιούζικαλ του 1937 I'd Rather Be Right. Εκεί το έλεγαν η Peggy Jones με τον Phil Barker, αργότερα όμως το είπε και ο Frank Sinatra, η Ella Fitzgerald (με την οποία και το ακούτε στον παρακάτω σύνδεσμο), ακόμα και ο Robbie Williams σε νεότερα χρόνια.

{youtube}pzcRP8QCvO8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured