Αναστασία Τουρούτογλου

To "Stairway To Heaven" ανήκει πια στα κλασικά της ροκ εποποιίας, όντας μετά βεβαιότητας το τραγούδι εκείνο των Led Zeppelin που ξέρει και η «κουτσή Μαρία», όπως λέμε στη γλώσσα μας. Έχει όμως βυθίσει τώρα τους Led Zeppelin σε μια σκληρή δικαστική διαμάχη, η οποία αναμενόμενα απασχολεί αρκετά τη μουσικόφιλη κοινή γνώμη.

Καλούμενος να καταθέσει στο δικαστήριο των Η.Π.Α. όπου εξετάζεται η προσφυγή των Spirit (αν και για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για τους κληρονόμους του μακαρίτη κιθαρίστα τους Randy "California" Wolfe) εναντίον των Led Zeppelin -οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξεσήκωσαν το εναρκτήριο riff από το δικό τους "Taurus"- ο Jimmy Page αρνήθηκε εμφατικά ότι το έκλεψε.

Οι κατήγοροι ωστόσο επιμένουν ότι ήταν ο Page ή ίσως ο Plant που ξεσήκωσαν το riff ακούγοντας το "Taurus" και μάλιστα χρησιμοποιήσαν σκληρές εκφράσεις, αποκαλώντας τον Page «υποτιθέμενο» συνθέτη του "Stairway To Heaven", ακόμα και «session μουσικό» στις ηχογραφήσεις του!

Αναμενόμενα, οι fans που παραβρέθηκαν στην αίθουσα ξίνισαν ιδιαίτερα με τα λόγια αυτά του Francis Malofiy, τον οποίον εγκάλεσε μάλιστα συχνά και ο ίδιος ο δικαστής Gary Klausner, θεωρώντας ότι ρωτάει άσχετα πράγματα, όπως λ.χ. για το αν η συλλογή δίσκων του Page περιλάμβανε και τα άλμπουμ των Spirit -έχει δύο, έτσι για την ιστορία, αλλά του ήταν αδύνατον να θυμηθεί πότε τα αγόρασε, ο άνθρωπος άλλωστε έχει 4.329 βινύλια και 5.882 CD!

Από την άλλη, οι fans έλπιζαν ότι ο Page μπορεί να έπαιζε για το δικαστήριο το περίφημο intro, αφού ήρθε να καταθέσει κουβαλώντας και μια κιθάρα. Καθώς όμως φαίνεται, προς απογοήτευσή τους, δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο.

{youtube}9Q7Vr3yQYWQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured