Αναστασία Τουρούτογλου

Κανένα άλλο (ευρωπαϊκό) μουσικό φεστιβάλ δεν συζητήθηκε τον τελευταίο καιρό όσο το Primavera 2016, που δικαιολογημένα τράβηξε μεγάλη προσοχή χάρη στο φοβερό του line-up.

Το φεστιβάλ πλέον ολοκληρώθηκε κι ο ανταποκριτής μας στη Βαρκελώνη Μάνος Μπούρας ήδη γράφει τις εντυπώσεις του -θα τα διαβάσετε αύριο. Μέχρι τότε, να 5 γεγονότα που θεωρήθηκαν ευρέως ως highlights της φετινής διοργάνωσης:

1) Radiohead

Έπαιξαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 22.15 (ώρα Ισπανίας), παρουσιάζοντας το πολυσυζητημένο νέο τους άλμπουμ A Moon Shaped Pool (διαβάστε εδώ την κριτική μας, με την υπογραφή του Άρη Καζακόπουλου). Το κοινό ήρθε πολύ καλά διαβασμένο ως προς τα καινούρια τραγούδια και στήθηκε έτσι φανταστική κερκίδα.

2) PJ Harvey

Και η Polly Jean έχει πολυσυζητημένο νέο δίσκο, στη δική της όμως περίπτωση το The Hope Six Demolition Project είναι αμφιλεγόμενο (δείτε εδώ την κριτική μας, με την υπογραφή του Ανδρέα Κύρκου). Η εμφάνισή της το Σάββατο το βράδυ -η οποία άρεσε και χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τον Geoff Barrow των Portishead ως μία από τις καλύτερες των τελευταίων 10 χρόνων- είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το ελληνικό κοινό, αφού την ίδια setlist περιμένουμε να ακούσουμε κι εμείς σήμερα στην Πλατεία Νερού, όπου θα είναι η headliner της 3ης μέρας του Release Athens. 

3) LCD Soundsystem

Μια μεγάλη επιστροφή, που έγινε δεκτή με πανηγυρικό ενθουσιασμό από μεριάς κοινού, ξημερώματα Παρασκευής 3 Ιουνίου. Ο James Murphy και η παρέα του χόρεψαν τους πάντες κάτω από μια τεράστια γυάλινη μπάλα.

4) Tame Impala

Ίσως το πιο εντυπωσιακό set της Πέμπτης 2 Ιουνίου, με τους Αυστραλούς να επιβεβαιώνουν πως βρίσκονται σε top φόρμα και πως η λαμπερή τους ψυχεδέλεια έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της αναβίωσης του είδους. Τα κανόνια τους που εκσφενδόνιζαν οβίδες από κονφετί στον κόσμο ήταν ένα από τα μεγάλα highlights του Primavera 2016

5) Brian Wilson

Μια εμφάνιση που επικρίθηκε από ορισμένους μόλις ανακοινώθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι έπαιξε το χαρτί της δεινοσαυρικής παρελθοντολαγνείας εκ μέρους ενός φεστιβάλ που θέλει κατά τα λοιπά να σχετίζεται με το φρέσκο. Παρότι έγινε φανερό ότι τα χρόνια έχουν πια περάσει, ο χαρισματικός «εγκέφαλος» των Beach Boys δεν απέτυχε να συγκινήσει, ενώ ήχησε φρεσκότερος από κάμποσους πιο μοδάτους συμμετέχοντες.
 
{youtube}NjGAc4gGuLI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured