Αναστασία Τουρούτογλου

Οι ταμπέλες της δισκογραφίας τακτοποίησαν την Αμερικανίδα Suzanne Ciani -βολικά, μα άδικα- κάτω από τη «New Age» ταμπέλα, κάτι βέβαια που της απέφερε μια σειρά από βραβεία Grammy μεταξύ 1988 και 2000. Τα οποία επισκίασαν ωστόσο την πραγματικά πρωτοποριακή της συνεισφορά στη βασισμένη στα synthesizers ηλεκτρονική δημιουργία.

Στην εποχή ωστόσο του ίντερνετ η κληρονομιά αυτή της Ciani βλέπει και πάλι τη δημοσιότητα, καθώς αρκετοί ψάχνουν και πάλι τα 1970s soundtracks που έφτιαξε για ταινίες σαν το Rainbow's Children ή το The Incredible Shrinking Women.

Τη δημοσιότητα αυτή απηχεί λοιπόν και μια νέα βινυλιακή έκδοση από τη Finders Keepers, η οποία συγκεντρώνει το υλικό από 2 συναυλίες της Ciani από το μακρινό 1975 (στο Wbai Free Music Store και στο Loft του Phil Niblock), όταν πολλοί στην Αμερική την αποκαλούσαν «Πρώτη Κυρία των Synthesizers».

Το υλικό αυτό δεν έχει ξανακυκλοφορήσει ποτέ ως τώρα και θα βγει υπό τον τίτλο Buchla Concerts 1975, με liner notes γραμμένα από την ίδια τη Ciani. Η οποία πλέον έχει φτάσει τα 70 και μάλλον έχει συνταξιοδοτηθεί, μιας και δεν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια δίσκους.

{youtube}wgJfXeGqNEY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured