Αναστασία Τουρούτογλου

Τη δισκογραφική επιστροφή των Swans ανακοίνωσε ο Michael Gira, με ένα άλμπουμ ονόματι The Glowing Man, το οποίο θα βγει σε διπλό CD και τριπλό βινύλιο στις 17 Ιουνίου από το προσωπικό του label Young God, σε διεθνή διανομή από τη Mute. Πιθανότατα θα βγει επίσης μια CD/DVD έκδοση σε περιορισμένα αντίτυπα, όπου θα περιέχεται κάποια συναυλία της μπάντας από το 2015.

Το Glowing Man ηχογραφήθηκε στο Sonic Ranch, στο Ελ Πάσο του Τέξας, ενώ περαιτέρω επεξεργασία των κομματιών έγινε ύστερα στο στούντιο του John Congleton στο Ντάλλας και ακολούθως από τον Don Gunn στο Σιάτλ και τον Ingo Krauss του CandyBomber Studio (Βερολίνο).

Μαζί με την ανακοίνωση, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα ηχητικό απόσπασμα του ομώνυμου του δίσκου τραγουδιού -το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου. Οι γνώστες της δισκογραφίας των Swans μάλλον θα αναγνωρίσουν ότι περιέχει ένα πειραγμένο και εκ νέου ηχογραφημένο τμήμα του "Bring The Sun", από το προηγούμενο άλμπουμ της μπάντας, To Be Kind (θυμηθείτε κάνοντας κλικ εδώ την κριτική του Μιχάλη Τσαντίλα).

Το νέο άλμπουμ θα υποστηριχτεί βεβαίως και από μια ανάλογη περιοδεία, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου από το Union Transfer της Φιλαδέλφειας. Το αμερικάνικο σκέλος ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα ευρωπαϊκό σκέλος, το οποίο εκκινεί στις 6 Οκτωβρίου από το Oranjerie Botantique των Βρυξελλών.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται, μέχρι στιγμής, στο πλάνο. Το δε πρόγραμμα δείχνει αρκετά σφιχτό για να χωρέσει κάποια ημερομηνία, εντούτοις οι Swans θα βρεθούν αρκετά κοντά στα σύνορά μας, αφού πρόκειται να παίξουν και στην Ιταλία, αλλά και στην Κροατία.

{youtube}Ka_hKb7dSiY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured