Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι γεγονός ότι η «αντίσταση» του βινυλίου τα τελευταία χρόνια δεν πυροδοτήθηκε μόνο από απόψεις περί προτίμησης ήχου ή από μια ρομαντική αντίδραση στο όλο και πιο «απρόσωπο» πακετάρισμα της μουσικής, αλλά και από μια εναλλακτική μόδα, σύμφυτη με την αγάπη του σχετικού ακροατηρίου προς ό,τι το «ρετρό».

Πίσω μάλλον από την τελευταία αυτή παράμετρο πρέπει να αναζητήσουμε τις καταβολές των υπηρεσιών της And Vinyly, που αν μη τι άλλο είναι πάντως πρωτότυπες: η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα να ...τυπώσει κανείς τις στάχτες του σε βινύλιο αφού πεθάνει (και, εννοείται, διαλέξει να αποτεφρωθεί).

Όπως παρατήρησαν και διεθνή δημοσιεύματα, χρειάζεται και μια δόση μαύρου χιούμορ, εκτός από αγάπη για το βινύλιο, για να πάρει κανείς μια τέτοια απόφαση.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι χρειάζεται μάλλον και μια κάποια χρηματική άνεση, αφού οι υπηρεσίες της And Vinyly κοστολογούνται στα 4.043 ευρώ για 30 αντίτυπα. Αν μάλιστα βάλετε στο πουγγί κι άλλα 668 ευρώ, μπορείτε να συμπεριλάβεται στον δίσκο και το αγαπημένο σας τραγούδι, ενώ αποκτάτε και εξώφυλλο -μοναδικό και πρωτότυπο, μόνο για σας- δια χειρός James Hague, από τη National Portrait Gallery του Λονδίνου.

Τους κληρονόμους, βέβαια, δεν τους ρωτάει προφανώς κανείς τι θα κάνουν τους 30 δίσκους με τις στάχτες του προσφιλούς προσώπου...

{youtube}CMThz7eQ6K0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured