Αναστασία Τουρούτογλου

Οι Rolling Stones έκλεψαν την παράσταση από τον Μπαράκ Ομπάμα, που λίγο πριν τελειώσει τη θητεία του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη επίσκεψη στην Κούβα, για να επιβεβαιώσει την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών -επιθυμία δικιά του, που όμως έχει δρόμο ακόμα για να τη συμμεριστούν και οι Ρεπουμπλικάνοι.

Με το που προσγειώθηκε όμως το ιδιωτικό τζετ των Rolling Stones στο αεροδρόμιο José Martí, ακόμα και ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Αμέτρητοι Κουβανοί, διαφόρων ηλικιών, έσπευσαν να υποδεχτούν με ενθουσιασμό τους θρύλους του rock 'n' roll, που αγκαλιασμένοι στην έξοδο του αεροσκάφους τους χαιρέτησαν το πλήθος με ένα «hola!».

Από τη δεκαετία του 1960 ως και τα 1980s, η μουσική των Rolling Stones απαγορευόταν να παίζεται στο κουβανικό ραδιόφωνο ως «ιδεολογικώς αντίθετη» στο καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο, το γκρουπ απόκτησε όμως πάμπολλους fans χάρη σε παράνομες κασέτες που διακινούντα στη νησιωτική χώρα κυρίως από τους Κουβανούς πολιτικούς εξόριστους στη Φλόριντα.

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα τους κίνηση, οι Rolling Stones αποφάσισαν να ανταποδώσουν αυτή την αγάπη εμφανιζόμενοι εντελώς δωρεάν στο στάδιο Ciudad Deportiva της Αβάνα και υποστηρίζοντας έτσι, εμμέσως, την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και το οριστικό ξεπέρασμα του Ψυχρού Πολέμου στον κόλπο του Μεξικού.

Το τι έγινε στη συναυλία, το φαντάζεστε. Ένα τεράστιο πάρτυ στήθηκε στο Ciudad Deportiva, όπου υπολογίζεται ότι 200.000 άνθρωποι τραγούδησαν με την ψυχή τους. Στη μεγαλύτερη συναυλία στα χρονικά της Κούβας, που έγραψε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην εποποιία των Mick Jagger και Keith Richards.

Οι οποίοι μη νομίζετε ότι πάνε σπίτι τους μετά την Αβάνα. Σειρά έχει η νοτιοαμερικάνικη περιοδεία τους...

{youtube}hC4ESd6s-oo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured