Αναστασία Τουρούτογλου

Όνειρα για την γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε αποδεικνύεται πως έχει ο Puff Daddy, αφού μόλις ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ιδρύσει ένα σχολείο στο Harlem της Νέας Υόρκης.

Η περιοχή θεωρείται από τις πιο ...ζόρικες συνοικείες του Μεγάλου Μήλου, με την εγκληματοκότητα να χτυπάει κόκκινο και ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών να εγκαταλείπουν το σχολείο πριν βγάλουν το Λύκειο.

Σύμφωνα με τον διάσημο ράπερ η συγκεκριμένη κίνηση είναι ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο, αφού όπως λέει θέλει να «δώσει την δυνατότητα στα παιδιά του Harlem σε μία ποιοτική εκπαίδευση.».

«Όλα τα παιδιά αξίζουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στη γνώση. Αυτός είναι ο στόχος μας με την ίδρυση του συγκεκριμένου σχολείου».

Το Capital Preparatory Harlem Charter School θα ανοίξει αρχικά τις πόρτες του για παιδιά της 6ης και της 7ης τάξης του αμερικανικού συστήματος εκπαίδευσης (δηλαδή από 11 έως 13 ετών) και στην πορεία θα επεκτείνει τις τάξεις του ώστε να μπορεί να δεχθεί και παιδιά από 6 έως 12 ετών. Η λειτουργία του ιδρύματος θα ξεκινήσει από το νέο σχολικό έτος, δηλαδή το ερχόμενο Φθινόπωρο.


{youtube}m8jQCDxVEIg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured