Αναστασία Τουρούτογλου

 

Πριν από λίγο καιρό είχε πρωτοκυκλοφορήσει η είδηση ότι το Tidal, η υπηρεσία streaming που ανήκει στον Jay-Z, δεν τα πάει και τόσο καλά οικονομικά κι έτσι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έσπαγαν τα κεφάλια τους για λύσεις.

Το Tidal σήκωσε αυλαία στις 30 Μαρτίου του 2015 με την υπόσχεση να «προσφέρει ανώτερες υπηρεσίες στους χρήστες, αλλά και στους καλλιτέχνες» και η Madonna, ο Kanye West, η Rihanna και, φυσικά, η Beyoncé ήταν μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν στην επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας που έγινε στη Νέα Υόρκη.

Παρ'όλα αυτά από τότε τα πράγματα δεν πήγαν κατά το αναμενόμενο και είναι τώρα λίγες ημέρες που η φήμη πως η Samsung ετοιμάζεται να εξαγοράσει το Tidal κάνουν το γύρο του κόσμο. Σύμφωνα με την New York Post «η Samsung ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο αλλά τηρεί σιγής ιχθύος προς το παρόν». Την ίδια στιγμή ακούγεται έντονα και το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στο Tidal και στην Google και το Spotify.

To Spotify έχει αυτή τη στιγμή 20 εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες, ενώ το Tidal έχει καταφέρει να φτάσει τους συνδρομητές τους στο 1 εκατομμύριο από τότε που το εξαγόρασε ο Jay Z. Να πούμε για την ιστορία ότι ο διάσημος ράπερ αγόρασε την εταιρία έναντι 56 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως η υπηρεσία εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να πληρώσει κανονικά τα δικαιώματα των καλλιτεχνών. Παρόλα αυτά το παλεύει εξασφαλίζοντας μέσα σε έναν μόλις μήνα δύο μεγάλες αποκλειστικότητες όπως το Anti της Rihanna και το The Life of Pablo τoυ Kanye West.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured