Αναστασία Τουρούτογλου

 

Με ένα νέο βίντεο που πρόσταρε πριν λίγες μέρες, η Björk ενώνει τη φωνή της με τους συμπατριώτες της  που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης του Ólafur Ragnar Grímsson να φτιάξει ενεργειακές γραμμές, ηλεκτρικούς σταθμούς και φράγματα στις ερημιές των αποκαλούμενων «ισλανδικών highlands».

Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται γιατί εμφανίζεται στο βίντεο με αυτήν την περίεργη μάσκα (δείτε κι εσείς, στον σύνδεσμο παρακάτω), ωστόσο φαίνεται πως αντιμετώπισε την έκκληση με όρους performance, προβάλλοντας την καλλιτεχνική της ταυτότητα και όχι την ατομική. 

Σύμφωνα με όσους διαμαρτύρονται για την επίμαχη απόφαση, η Ισλανδία έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο φυσικό τοπίο στην Ευρώπη στο οποίο δεν υπάρχει ίχνος της ανθρώπινης παρουσίας. Η αντιπρότασή τους, είναι να διατηρηθεί έτσι, με τη σύσταση ενός μεγάλου εθνικού πάρκου -αφού φοβούνται ότι με όλες αυτές τις κατασκευές θα σημάνει απλά η αρχή του τέλους για όλη τούτη τη φυσική ομορφιά. 

Η κυβέρνηση, βέβαια, έχει το δικό της σκεπτικό, προσανατολισμένο στην αυτάρκεια την οποία πρέπει να έχει μια μικρή νησιωτική χώρα, που πολύ πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπη με τους καρχαρίες του διεθνούς καπιταλισμού. 

{youtube}gWAHr6wuByU{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured