Αναστασία Τουρούτογλου

 

«Ήμουν 14, εκείνος ήταν 32», λέει ο Jason Bonham σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στο Train –το podcast του Pat Monahan. Και συνεχίζει, μιλώντας για την 25η εκείνου του Σεπτέμβρη του 1980, όταν εκείνος έχασε τον πατέρα του, John Bonham, οι Led Zeppelin έναν από την παρέα και το rock 'n' roll έναν από τους σπουδαιότερους ντράμερ του.

«Ήταν ξαφνικό», θυμάται ο Jason Bonham, «κανείς μας δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Και δεν ήταν εύκολο να το συνειδητοποιήσεις όταν κανείς γύρω σου δεν είχε πεθάνει πιο πριν και δεν ήξερες τι ακριβώς σημαίνει θάνατος. Πάντως μπορώ να παίξω στο μυαλό μου ξεκάθαρα εκείνη τη μέρα».  

Το πρώτο πράγμα που θυμάται να του κάνει εντύπωση, είναι που είδε μπροστά του τον Robert Plant και την τότε γυναίκα του, Maureen «που ήταν περίεργο, γιατί έπρεπε να βρίσκονται στις πρόβες». Λίγο μετά, τον έπιασε η μητέρα του και του είπε ότι ο πατέρας του πέθανε: «Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι σήμαινε αυτό εκείνη τη στιγμή, το μόνο που μου ήρθε ήταν να ρωτήσω αν έπρεπε να πάω σχολείο την επόμενη μέρα».

Πλέον 49 χρονών και θεωρούμενος και ο ίδιος ένας βετεράνος rock ντράμερ, ο Jason Bonham ανακαλεί κάποιες νεανικές μέρες στις οποίες προσπαθούσε να ζήσει όπως ο πατέρας του, καταφεύγοντας στις ίδιες υπερβολές με το αλκοόλ –μια φορά μάλιστα τον βούτηξε αποκαλύπτει ο Lemmy και του έδωσε ένα φουλ rock 'n' roll μαθηματάκι γύρω από τις εξαρτήσεις. Πλέον τα έχει αφήσει όλα αυτά πίσω του, έχει αποδεχθεί πως είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος από τον διάσημο πατέρα του και απολαμβάνει τη μουσική. Η τελευταία του μάλιστα εμφάνιση έγινε φέτος, αφού έπαιξε ντραμς στον νέο δίσκο του Sammy Hagar με τους Circle, At Your Service.

{youtube}4VZtQPdSIsk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured