Αναστασία Τουρούτογλου

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Κίνα η αφαίρεση από το πλάνο της παγκόσμιας περιοδείας των Bon Jovi για τον φετινό τους δίσκο Burning Bridges δύο μεγάλων συναυλιών: της 14ης Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη και της 17ης Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο. Την είδηση δημοσίευσαν πρώτοι οι Financial Times και επιβεβαίωσε και η AEG Live Asia, χωρίς εντούτοις να μπορέσει στην ανακοίνωσή της να μιλήσει για οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο αναφορικά με την αιτία –αρκέστηκε σε ένα θολό «due to unforeseen reasons». Σιγή ιχθύος, όμως, τηρεί και το στρατόπεδο της ίδιας της μπάντας.

Ψάχνοντας το θέμα, η αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post θεωρεί πιθανό ότι οι Bon Jovi έχουν έρθει σε κάποιου είδους ρήξη με την κυβέρνηση της Κίνας. Με την οποία, βέβαια, οι σχέσεις δεν ήταν ποτέ καλές, εξ αιτίας αφενός της υποστήριξης που έχει δημόσια δώσει ο ίδιος ο Jon Bon Jovi στην υπόθεση του Θιβέτ και προσωπικά στον νυν Δαλάι Λάμα και αφετέρου του βιντεοκλίπ για το τραγούδι "We Weren't Born To Follow" (από το The Circle του 2009), όπου εικονίζονταν πλάνα από την εξέγερση στην πλατεία Τιενανμέν. 

Το δημοσίευμα έχει τη λογική του, δεν μας εξηγεί όμως γιατί να επιτρέψουν εξ αρχής οι κινεζικές αρχές τη διεξαγωγή αυτών των συναυλιών, εφόσον υπήρχαν τόσο σοβαρές πολιτικές διαφορές. 

{youtube}Ahf2B_eZUc4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured