Αναστασία Τουρούτογλου

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Sun ήταν αρκετό ώστε να γίνει πραγματικό μπέρδεμα στο διαδίκτυο, αφού το νέο ότι ο Bono έγινε ο πιο πλούσιος μουσικός στον κόσμο έκανε σε χρόνο μηδέν τον γύρο του κόσμου. 

Μέχρι τώρα ο Sir Paul McCartney ήταν αυτός που εδώ και πολλά χρόνια κρατούσε την πρωτιά και κανείς δεν έδειχνε να τον απειλεί ουσιαστικά αν και η Madonna τον είχε κατά καιρούς πλησιάσει. 

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα ο Bono ξεπέρασε πλέον τον Macca και μάλιστα με τόση διαφορά που πολύ δύσκολα καλύπτεται. Πώς συνέβη όλο αυτό; O τραγουδιστής έκανε μία σημαντική επένδυση και βγήκε κάτι παραπάνω από κερδισμένος. Με λίγα λόγια αγόρασε μετοχές του Facebook οι οποίες του απέφεραν κέρδη που φτάνουν στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά σιγά - σιγά μέσα στα τελευταία 6 χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Bono αυτά τα χρόνια έβγαλε τα διπλάσια απ' όσα έχει βγάλει σε όλα τα χρόνια της μουσικής του πορείας.

Τελικά όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes εξήγησε με ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του πως ο Bono δεν έχει αποκτήσει απευθείας μετοχές του πιο διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο αλλά ότι έχει ποσοστά στην εταιρία Elevation Partners, η οποία με τη σειρά της έχει αγοράσει μετοχές του Facebook.

Mε λίγα λόγια δεν μιλάει για μετρητά ή για περιουσία η οποία μπορεί να αποσυρθεί και να εξαργυρωθεί και συνεπώς δεν μπορεί να υπολογισθεί στο σύνολο της καθαρής χρηματικής περιουσίας του Ιρλανδού μουσικού. 

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως ούτε ο McCartney  έχει κερδίσει τα 730 εκατομμύρια της περιουσίας τους αποκλειστικά από τη μουσική του καριέρα καθώς έχει μετοχές σε διάφορες επιχειρήσεις σε Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. 

{youtube}gF4GS9cSll4{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured