Αναστασία Τουρούτογλου

 

«Είχα σχέση με τη Hillary Clinton» δήλωσε σε συνέντευξή της η Υοko Ono και σόκαρε όλους τους δημοσιογράφους». Aυτός και μόνο ο τίτλος ήταν αρκετός ώστε να προκαλέσει φρενίτιδα στα μέσα και η είδηση να αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της από εχθές το πρωί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα sites.

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από την ιστοσελίδα worldnewsdailyreport.com και αναμεταδόθηκε από παντού χωρίς να τσεκαριστεί και χωρίς να ελεγχθεί δεύτερη φορά και ο ίδιος ο χαρακτήρας του site ο οποίος είναι εντελώς σατιρικός - με άλλα λόγια κάτι σαν το δικό μας Κουλούρι.

Το worldnewsdailyreport.com  λοιπόν έγραψε ότι «Η χήρα του John Lennon βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να προωθήσει τη συλλογή της που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη και προχώρησε σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τη Yoko Ono να σχολιάσει την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και η ίδια απάντησε για την περιπέτειά τους τη δεκαετία του 1970.   «Συναντηθήκαμε αρκετές φορές στις διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ το 1970 και ήρθαμε πολύ κοντά. Μοιραστήκαμε τις ίδιες αξίες και πεποιθήσεις σχετικά με την ισότητα των φύλων, πολεμώντας την αυταρχική, πατριαρχική και ανδροκρατούμενη κοινωνία στην οποία μεγαλώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου.  

«Είχαμε μια μικρής διάρκειας ρομαντική περιπέτεια όταν εγώ ζούσα με το John στο Μανχάτταν, και η Χίλαρι σπούδαζε στο Γέιλ, αλλά έπειτα χάσαμε την επαφή. Είμαι ενθουσιασμένη από το πόσο καλά πάνε τα πράγματα για εκείνη και της εύχομαι τα καλύτερα για την καμπάνια της», εξήγησε στους δημοσιογράφους.   Αυτή ήταν ίσως η μόνη απάντηση που οι ρεπόρτερ δεν προσδοκούσαν όταν της ζήτησαν να σχολιάσει το γεγονός ότι η Hillary Clinton επέλεξε να είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ και να γίνει η πρώτη Γυναίκα Πλανητάρχης." 

Στη συνέχεια η ιστοσελίδα  δίνει και μερικά ακόμη στοιχεία που προσδίδουν το επιπλέον σοβαρό ύφος στην είδηση, κάνοντας αναφορές σε εκτιμήσεις ειδικών που κρίνουν πώς αυτή η είδηση θα επηρεάσει την εκλογική κούρσα της Hillary.Η αλήθεια είναι πως η Υoko Ono έχει κατά καιρούς κάνει προβοκατόρικες δηλώσεις, αλλά όχι αυτή. Άλλωστε, μια ματιά στην πρώτη σελίδα του περιοδικού που μεταδίδει τα σχετικά αρκεί για να καταλάβει κανείς το σατιρικό του χαρακτήρα και τις ψεύτικες ειδήσεις που δημοσιεύει. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured