Αναστασία Τουρούτογλου

 

«Οι Συντηρητικοί είναι σαν εκείνες τις χάλια μπάντες που κανείς δεν παραδέχεται πως γουστάρει κι όμως βρίσκονται πάντα ψηλά στα charts». 

Tάδε έφη ο Tim Burgess των θρυλικών Charlatans, μέσω Twitter

Και δεν ήταν ο μόνος εναλλακτικός αστέρας της Βρετανίας που σχολίασε τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών: «θα μου λείψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας» είπε λακωνικά η La Roux, εννοώντας ότι οι Συντηρητικοί θα το ξηλώσουν, ενώ ο Rou Reynolds των Enter Shikari προέβη σε αναλύσεις τύπου γιατί έχασαν οι Εργατικοί, χαρακτηρίζοντάς τους «Συντηρητικούς λάιτ, αντί για Αριστερούς». 

Ο Thom Yorke έφτυσε (σε παρένθεση) σχολιάζοντας ειρωνικά πως το οικονομικό κατεστημένο του City πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένο. Τη λύπη του για το αποτέλεσμα, με πιο μετρημένα λόγια, εξέφρασε και ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, ενώ ο Daniel Avery το χόντρυνε περισσότερο απ' όλους λέγοντας πως «αν ψηφίσατε Συντηρητικούς, να πάτε να γαμηθείτε».

Προβληματισμένος πρέπει όμως να είναι και ο Brian Eno, που είναι γνωστός υποστηρικτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, αφού κι εκείνοι υπέστησαν πραγματική συντριβή. Πανηγύρια για τη νίκη των Συντηρητικών δεν έγιναν ευδιάκριτα στα καλλιτεχνικά social media, ωστόσο το βρετανικό mainstream είναι γνωστό πως συμπαθεί περισσότερο τους Τόρις –όλοι άλλωστε θυμόμαστε την περίφημη δήλωση της Geri Haliwell ότι «η Margaret Thatcher ήταν το πρώτο Spice Girl, είμαστε όλες ένθερμες θατσερικές»...

{youtube}x3sXT2VjQeg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured