Αναστασία Τουρούτογλου

Παραδοσιακά, ο John Williams έχει αναλάβει να συνθέσει το soundtrack για το Star Wars VII: The Force Awakens, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη, μαζί με το πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό sequel. Άλλωστε οι φίλοι της ταινίας δεν θα περίμεναν κάτι διαφορετικό, με δεδομένο πως ο Williams έχει υπογράψει το ιστορικό soundtrack της πρώτης ταινίας -το οποίο βρίσκεται και στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1970, όπως τη συγκροτήσαμε στο ειδικό, επετειακό Sonik που κυκλοφορεί. 

O Williams είχε με τη σειρά του τη δική του παράδοση στο πώς έφτιαχνε τα soundtrack του Πολέμου των Άστρων: πήγαινε στη Βρετανία, κλεινόταν στα περίφημα Abbey Road στούντιο και ηχογραφούσε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. 

Τώρα όμως ανακοίνωσε πως θα σπάσει τη σχετική παράδοση: για πρώτη έτσι φορά, ένα Star Wars soundtrack θα ηχογραφηθεί σε αμερικάνικο έδαφος, στο Λος Άντζελες, από τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται εδώ και κάποιον καιρό ο John Williams. Δεν ήταν θέμα παραπόνου, δήλωσε ο διάσημος συνθέτης: θα είναι για πάντα ευγνώμων στη Συμφωνική του Λονδίνου για όσα έκαναν μαζί, πίστευε όμως ότι ήρθε ο καιρός να εμπλέξει στη σάγκα του Πολέμου των Άστρων και τους εξαιρετικούς Αμερικανούς μουσικούς με τους οποίους έχει δουλέψει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.  

{youtube}_D0ZQPqeJkk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured