Αναστασία Τουρούτογλου

 
Μπορεί να σας ακούγεται παράδοξο, όμως o Gurmeet Ram Rahim Singh, σταρ μεγατόνων στην Ινδία σε ό,τι αποκαλείται εκεί «θρησκευτικό ροκ», ανακρίνεται από τη δικαιοσύνη ως ηθικός αυτουργός πίσω από τον αυτοευνουχισμό 400 ανδρών, 7 χρόνια πριν. 
 
Τραγουδιστής και τηλεοπτικός ιεροκήρυκας, αλλά και με μια ποικιλία άλλων δραστηριοτήτων, ο 47χρονος Singh είναι σήμερα κάτοχος μιας περιουσίας της τάξης των 50.000.000 δολαρίων, κεφαλή του κοινωνικο-πνευματικού οργανισμού Dara Sacha Sauda και ιδιοκτήτης πάμπολλων επιχειρήσεων. Έχει δισκογραφικό συμβόλαιο με την ινδική Universal κι έχει βγάλει μέχρι σήμερα 6 άλμπουμ: το τελευταίο του, Highway Love Charger, κυκλοφόρησε πέρυσι και πούλησε 3.000.000 αντίτυπα μέσα σε 3 μόλις μέρες. 
 
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ινδία, ένας πρώην οπαδός του που είναι ανάμεσα στους 400 άνδρες που ευνουχίστηκαν, έσπασε τη σιωπή του και τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τα όσα συνέβησαν: «Είπαν στα θύματα ότι μόνο όσοι θα αφαιρέσουν τους όρχεις τους, θα είναι σε θέση να συναντήσουν τον Θεό».
 
Φυσικά, από τις κατηγορίες στην εξακρίβωση αυτών, υπάρχει δρόμος. Και η διασημότητα του Singh ίσως να λειτουργεί ως μαγνήτης ανυπόστατων κατηγοριών. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ινδός σταρ ή ο οργανισμός που διοικεί έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη –αν και πρέπει να επισημανθεί ότι συχνά στις τελικές δίκες έχει βρεθεί αθώος. 
 

{youtube}Q48tagwurUw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured