Αναστασία Τουρούτογλου

 
Ο καρκίνος (της ουροδόχου κύστης) νίκησε τελικά τον Kim Fowley, ο οποίος και πέθανε στα 75 του, στο σπίτι του στο Δυτικό Χόλιγουντ. Τόσο οι fans του, όσο και ο ίδιος γνώριζαν εδώ και καιρό πως το τέλος δεν απείχε πολύ –το τρίτο μέρος π.χ. της αυτοβιογραφίας του όλοι ήξεραν πως θα έβγαινε μετά τον θάνατό του. 
 
Ο Kim Fowley έγινε ευρύτερα γνωστός ως μάνατζερ των Runaways (από τις οποίες αναδείχθηκε η Joan Jett), είχε όμως παρουσία με πολλές ιδιότητες στην αμερικανική μουσική βιομηχανία. Ο κύριος μάλιστα λόγος που έχει χαρακτηριστεί ως μία από «τις πιο ξεχωριστές φυσιογνωμίες στα χρονικά του ροκ εν ρολ» είναι οι δικές του κυκλοφορίες στη δεκαετία του 1960, όπως λ.χ. μια εκκεντρική διασκευή στο "Alley Oop" του Dallas Frazier που έφτιαξε με τους Hollywood Argyles (1960) κατακτώντας το #1 των Η.Π.Α. και το #24 της Βρετανίας ή το άλμπουμ Outrageous (1968), το οποίο πολλοί θεωρούν –ο Julian Cope πρωτίστως– ως ένα από τα κρυμμένα διαμάντια των 1960s.    
 
Η Joan Jett τον αποχαιρέτησε στο Twitter γράφοντας πως «ο Kim ήταν φίλος, μου έμαθε τόσα πολλά. Είμαι πολύ λυπημένη», ενώ η Lita Ford έγραψε στο προφίλ της στο Facebook πως χωρίς εκείνον απλά δεν θα είχε υπάρξει ποτέ. 
 

{youtube}mf3rx0t30Ac{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured